skip to Main Content

Sprinttracks

Rennen, springen of trainen met zware gewichten, alles is mogelijk met het gebruik van de kunstgras Sprinttracks. Crossfit en functionele training zijn tegenwoordig enorm populair en mede dankzij de demping van het kunstgras worden de gewrichten op een langere termijn beschermd, maar blijft er toch een stabiele ondergrond om op te trainen. Ondanks de demping en grip die het kunstgras biedt, kunnen gewichten toch over de ondergrond glijden voor bijvoorbeeld een power sled training. Hierdoor is het een ideale ondergrond voor in de sportschool, Crossfit zalen of fysio praktijken, maar is het kunstgras ook te gebruiken op een buitenterrein. Er zijn dan ook vele mogelijkheden voor het design om het zo helemaal naar eigen wens te maken.

Mogelijkheden met het ontwerp van Sprinttracks

Er zijn veel verschillende mogelijkheden bij het aanschaffen van Sprinttracks bij Studion. Zo heeft Studion de heavy sprintrack, de heavy sprinttrack start & finish, de heavy sprinttrack custom-standard en de heavy sprinttrack custom-made. Het gewicht is bij deze allemaal hetzelfde, namelijk 3,22 / 2,5 kg per m2.

De heavy sprinttrack is verkrijgbaar in de kleuren donkergroen, lichtgroen, zwart en blauw, zonder belijning. Dit product heeft een standaard breedte van 2 of 4 meter en de lengte is helemaal naar eigen wens.

Projecten Sprinttracks

Kracht en stijl: Een elegant gymontwerp van Escape In dit project vond de klant het belangrijk dat de ruimte haar huisstijl en eigen stijl representeerde. De ruimte mocht lekker industrieel aanvoelen. Uiteindelijk heeft ze voor een performance design gekozen, met…

Outdoor fitness is booming. En deze trend zet door. Fitness is voor iedereen en iedereen heeft een ander idee van hoe zijn of haar ideale fitnessruimte eruit zou moeten zien. : Tijdens de sluiting van fitnessclubs wereldwijd is de populariteit…

Project liberty recreation center Ontwikkeld voor de lange termijn. Een outdoor fitnessruimte waarbij rekening wordt gehouden met social distancing voor het Liberty Recreation Center. Fitness is voor iedereen en iedereen heeft een ander idee van hoe zijn of haar ideale…

Verschillende varianten

De heavy sprinttrack start & finish is verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de heavy sprinttrack. Het verschil is dat er hier nog keuze is uit verschillende kleuren voor de belijning van de Sprinttracks. Ook hier is de standaard breedte 2 of 4 meter en is de lengte zelf te bepalen.

De heavy sprinttrack custom-standard zit weer iets anders in elkaar, de lijn bedrukking is uitgebreider en de kleurkeuze hiervan ligt helemaal bij de klant. De kleur van het kunstgras is echter al vastgesteld, dit is namelijk zwart.

Bij de heavy sprinttrack custom-made geeft de naam al veel weg. Dit product wordt full color naar eigen ontwerp gemaakt, waarbij er een keuze is uit 15 kleuren. Verder is hij ook beschikbaar in ieder gewenst formaat.

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

Kenmerken en voordelen

Sprinttracks hebben veel verschillende kenmerken en voordelen. Een kenmerk is dat het kunstgras exact op de centimeter is gemaakt en daarnaast is het echt 100% maatwerk. De vezels hebben een hoogte van 13 mm, er is dan ook sprake van een hoge vezeldichtheid. Het is voorzien van dubbelzijdige tape waardoor het gemakkelijk is om zelf te installeren, wel moet er wel een egale ondergrond zijn. Mocht dit niet zo zijn, moet dit eerst opgelost worden voordat je het kunstgras kunt plaatsen.

Naast deze kenmerken zijn er dus ook nog vele voordelen. Zo is het kunstgras geschikt voor zware sporten en zal ondanks het gebruik hiervan niet snel slijten. Door het gebruik van een stofzuiger of dweil is het kunstgras erg gemakkelijk schoon te houden. Naast de sportschool, crossfitzaal of bij fysio praktijken, is het ook geschikt voor buitengebruik. Mocht er dan iets met het kunstgras gebeuren, heeft de klant recht op 10 jaar lang uv-garantie, dit is garantie op de verkleuring van het kunstgras door zonlicht.