skip to Main Content

5 tips voor een geweldige cycling studio experience

Studion geeft vijf tips voor het ontwikkelen van een geweldige cycling studio experience!  

 

TIP 1: Lever een experience, geen les

Iedereen heeft het tegenwoordig over “member experience” maar veel clubs en studio’s bieden hun leden nog geen echte experience – iets waar leden helemaal weg van zijn en aan hun vrienden willen vertellen.

Hoewel er natuurlijk veel verschillende factoren zijn die samen voor de perfecte member experience zorgen, zijn er drie het belangrijkste. Ten eerste, probeer altijd een verhaal te vertellen in plaats van een product te verkopen. Ten tweede, neem gepassioneerde instructeurs in dienst die graag lesgeven. En ten derde, probeer je deelnemers in elke les die ze volgen te verrassen.

 

TIP 2: Focus op het group cycling product

Hoewel het niet draait om de verkoop van een product, is het toch van essentieel belang dat het product de aandacht trekt, met resultaten en een ervaring die het waard zijn om te delen.

Misschien een open deur, maar maak gebruik van goede apparatuur – en daarmee bedoelen we niet alleen dat de apparatuur en materialen van hoge kwaliteit zijn, maar die ook als hoge kwaliteit aanvoelen. De perceptie van de leden is belangrijk. Minimaliseer ook de mogelijkheden voor afleiding, zodat de fietsers helemaal kunnen opgaan in en volledig gefocust zijn op hun training. Gebruik groot formaat displays of projectie-schermen om statistieken zoals hartslag of andere prestatiemetingen te presenteren. Gebruik een app op de fiets om de resultaten te meten. En last but not least, creëer een gevoel van concurrentie tussen de deelnemers om ervoor te zorgen dat ze het maximale uit zichzelf halen.

 

TIP 3: Haal het maximale uit je cycling zaal

Als je cycling studio eruitziet alsof je fietsen in een squashzaal hebt gezet, dan zal het ook voelen als fietsen op een squashbaan.

Haal daarom het maximale uit je cycling zaal – bijvoorbeeld door het toepassen van ongebruikelijke elementen voor een uniek design. En profiteer ook van wat er buiten is: als je club zich midden in een prachtig landschap bevindt, kun je overwegen om grote panoramische ramen in je studio te plaatsen. Zorg er echter wel voor dat het uitzicht eerder motiveert en inspireert dan afleidt – zoals opgemerkt in tip 2 – en onthoud dat er wellicht verduisteringsgordijnen boven de ramen nodig zijn als je bij sommige lessen een cinema experience wilt creëren via een groot scherm.

 

TIP 4: Verander zo vaak mogelijk de look van je cycling zaal  

Zorg ervoor dat je cycling zaal tijdens de les niet altijd hetzelfde voelt, omdat dit de motivatie niet ten goede komt. Experimenteer met verlichting en geluid om je deelnemers gemotiveerd en betrokken te houden.

Kies voor een verlichtingssysteem dat de training ondersteunt, met verschillende lampen die gesynchroniseerd worden met de verschillende fasen van de training. En gebruik videoprojectie om de deelnemers verder op te laten gaan in het verhaal dat je instructeur vertelt – de cycling journey die ze samen maken.

 

TIP 5: Zorg voor perfect geluid bij elke fiets

Een goed geluidssysteem is essentieel voor elke indoor cycling les. Gebruik een audiosysteem dat perfecte audio levert – inclusief helderheid en verstaanbaarheid van spraak – waar je ook bent in de zaal en op welke fiets dan ook. Verminder het risico op verstoring van het geluid – bijvoorbeeld nagalmen – door bijvoorbeeld verborgen absorptiemateriaal achter het wall design op de muren te plaatsen.

 

Wil je hulp bij het ontwikkelen van een geweldige indoor cycling zaal in je club? Neem dan contact op met HDD GROUP via telefoonnummer +31 (0)416 33 43 15 of stuur een e-mail aan [email protected]. HDD GROUP is expert op het gebied van het ontwerpen van indoor cycling zalen voor fitnessclubs en werkt met diverse leveranciers op het gebied van onder andere audio en verlichting.

Bonustip: neem vrijblijvend en kosteloos deel aan de workshop ‘Cycle Experience’ op vrijdagmiddag 25 oktober in Tilburg. Ga voor meer informatie en inschrijven naar www.hddgroup.com/academy.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details