skip to Main Content

Resistance bands

Resistance bands, ook wel weerstandsbanden of power bands genoemd, zijn er in alle soorten, sterktes en maten. De bands zijn gemaakt van rekbaar, elastisch materiaal. Naarmate de band verder uitgerekt wordt, heb je steeds meer kracht nodig. Deze werking heet de wet van Hooke. Deze trainingstool wordt vaak gebruikt bij groepstrainingen, personal training, small group training en functionele training, maar ook bij thuisfitness en revalidatie-trainingen. Bekijk deze gave trainingstool nu in onze webshop!

 • Escape Power Tubes
  Opties selecteren

  Escape Power Tubes

   50,52  0,00  41,75
 • Resistance Tubes
  Opties selecteren

  Resistance Tubes

   34,79  0,00  28,75
 • SMARTBAND
  Opties selecteren

  SMARTBAND

   53,54  0,00  44,25
 • TheraBand
  Opties selecteren

  TheraBand

   24,50  0,00  20,25
 • Sale
  Xer Tube
  Toevoegen aan winkelwagen

  Xer Tube

   9,62  11,95  7,95

Projecten

De waardering die leden uitspreken over de materialen draagt zeker weten bij aan ons succes.

De eerste club met de LES MILLS Virtual Bike: Even Gym in Uden Julian van Oostrum, oprichter en eigenaar van Even Gym in Uden, had de primeur om als eerste club in Nederland de LES MILLS Virtual Bikes in zijn…

De rekken, vloeren en veel andere materialen zijn allemaal geleverd door Studion. Het resultaat is ontzettend gaaf geworden!

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

Resistance bands kopen

Door de populariteit van het trainen met deze trainingstool, neemt het aanbod van weerstandsbanden erg snel toe. Helaas is de kwaliteit van veel bands niet bijster goed en hebben ze maar een korte levensduur. Koop dus altijd een kwalitatief hoogwaardige en professionele resistance tube.

Studion heeft in het assortiment veel verschillende resistance bands, waaronder de speed resistance, resistance tubes van Escape Fitness, Escape power tubes, de Theraband, de Xer tube, de Les Mills tube en de Les Mills SMARTBAND.
De kleur bepaalt in veel gevallen de sterkte van de resistance tube en dus ook de zwaarte van de training. Bij Studion zijn alle producten van oersterke kwaliteit en geschikt voor frequent gebruik.

Studion biedt op alle bands een garantie en ze zijn allemaal direct uit voorraad leverbaar.

Trainen met een resistance tube

Het trainen met resistance bands heeft vele voordelen, waaronder:

 • Het is een betaalbare trainingstool
 • Te gebruiken voor verschillende fitnessniveaus
 • Zeer geschikt om bekende oefeningen te verzwaren
 • Full body workout; een training voor het hele lichaam
 • Je bent verzekerd van een effectieve workout
 • Lichtgewicht, dus makkelijk overal mee naar toe te nemen
 • Meer variatie in je workout
 • Het is een veilige training

Veel oefeningen kunnen verzwaard worden door het gebruik van resistance bands, denk hierbij aan het doen van lunges, (walking) squats, standing kickbacks, kneeling kickbacks, planks en deadlifts. Je maakt de training met een resistance tube net iets zwaarder, afhankelijk van het level van de weerstandsband. Hierdoor geef je je vetverbranding een boost en verbrand je extra calorie├źn. Je kunt ze gebruiken bij het trainen van elke spiergroep, zowel bij het trainen van je boven- als je onderlichaam.

We helpen je graag!

Bekijk het volledige assortiment in onze webshop. Onze ervaren medewerkers adviseren je graag over welke resistance tube het beste bij jouw club/studio en bij de trainingsdoelen van je leden past. Wil je advies over deze trainingstool? Het Studion team staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Neem hier contact met ons op.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details