skip to Main Content

Wall ball

Een wall ball is een effectieve tool om je hele lichaam mee te trainen. Doordat je met dit voorwerp o.a. squats en presses kunt maken, kun je hierdoor wel 11 verschillende spiergroepen tegelijkertijd trainen. Denk hierbij aan je armen (triceps en biceps) je benen (quadriceps, hamstrings en kuiten) maar ook je buikspieren.

Hoe gebruik je een wall ball?

Een wall ball is op verschillende manieren te gebruiken. Een van de meest voorkomende is de bal tegen de muur aan te gooien en weer op te vangen. Vanuit een squat positie kun je hem tegen de muur aan gooien, vervolgens vang je hem ook weer op met gebogen knieën in een squat. Een andere variatie is dat je de bal met z’n tweeën overgooit. Doe dit ook weer vanuit een veilige positie. Het gooien versterkt de spieren in je heupen en core, je zult merken dat je hele lichaam sterker wordt. Over je hoofd gooien traint je schuine buikspieren en je triceps, opzij gooien traint de borst en naar achteren gooien, traint de rugspieren. Nog een variatie voor je buikspieren is de side toss. Gooi hem in een onderhandse en zijwaartse beweging tegen de muur en vang hem daarna weer op. Wedden dat je buikspieren flink aan het werk worden gezet? Afhankelijk van je trainingsdoel, lichaamsgewicht en kracht kun je kiezen voor een lichtere of een zwaardere bal.

Projecten

Het draait niet alleen om de workout. Dit clubdesign concept heeft een opvallende architectuur, ultramoderne functionele fitnessapparatuur en zelfs individuele handwasstations.
Bekijk project
Indoor cycling is nu een echte experience en zorgt voor veel nieuwe leden.
Bekijk project
Met de artikelen van Escape blijf jij andere clubs en studio’s steeds een stapje voor.
Bekijk project

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

Trainingsvoordelen

Trainen met een wall ball is erg effectief en veelzijdig. Je hebt voor de rest weinig nodig en kunt hem zowel voor binnen als buiten gebruiken. Het boven- en onderlichaam worden getraind bij het gebruik van de bal, dat is dus een full-body workout! Doordat je met gewicht en weerstand traint, verbrand je de nodige calorieën. Je vergroot hiermee ook je kracht en explosiviteit. Dat is handig voor andere trainingen zoals duursport, maar ook bij veelvoorkomende activiteiten als bijvoorbeeld trappen lopen. Daarnaast is deze fitness tool erg functioneel, hij helpt je in het dagelijkse leven met zaken als: Het optillen van een boodschappentas of het plaatsen van een zware doos boven je hoofd op de zolder.

Nog een bijkomend voordeel van trainen met een wall ball is dat je hiermee je uithoudingsvermogen vergroot, dat is mooi meegenomen!

In onze webshop

Bij Studion vind je altijd een wall ball van hoge kwaliteit. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen en gewicht. Zo is er altijd een beschikbaar voor jou persoonlijk, of een scala aan verschillende formaten, voor de leden van de sportclub. Twijfel je nog over welk type je graag wilt aanschaffen? Ons team staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op. Direct bestellen? Neem een kijkje in webshop.