skip to Main Content

Kettlebell gietijzer

Trainen met kettlebells gebeurt al ruim 100 jaar en is ontstaan in Rusland. De gietijzeren kettlebell staat vooral bekend om zijn duurzaamheid. Door de poeder coating gaat hij erg lang mee en beschadigt hij niet snel. Het is een erg populaire trainingstool voor clubs en studio’s en wordt ook vaak gebruikt in CrossFit trainingen. Ben jij van plan om een gietijzeren kettlebell te kopen voor jouw club of studio? Neem dan snel een kijkje in onze webshop.

De gietijzeren kettlebell is er in verschillende soorten en maten

De kettlebell gietijzer is er met én zonder coating. De traditionele kettlebell heeft geen coating, maar zowel in de club of studio als voor thuisgebruik is het fijn om een beschermende coating op je kettlebell te hebben. Er zijn twee soorten coatings, de gepolijste en gepoederde coating. Beide geven de gietijzeren kettlebell een stoer en gaaf uiterlijk.

Projecten

De waardering die leden uitspreken over de materialen draagt zeker weten bij aan ons succes.

De eerste club met de LES MILLS Virtual Bike: Even Gym in Uden Julian van Oostrum, oprichter en eigenaar van Even Gym in Uden, had de primeur om als eerste club in Nederland de LES MILLS Virtual Bikes in zijn…

De rekken, vloeren en veel andere materialen zijn allemaal geleverd door Studion. Het resultaat is ontzettend gaaf geworden!

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

In onze webshop

De kettlebell gietijzer is niet meer weg te denken uit je club of studio. Als jij op zoek bent naar een kettlebell van gietijzer, dan ben je bij Studion aan het juiste adres. Ons assortiment bestaat uit verschillende duurzame gietijzeren kettlebells die lang meegaan, waaronder de Studio Kettlebells en de Cast Iron Kettlebells. Ze hebben duidelijke gewichtsindicatoren en een afgevlakte onderkant, waardoor ze makkelijk op hun plek blijven staan.

De Studio Kettlebells hebben een vinyl coating en de Cast Iron Kettlebells een gepoederde coating. Beide coatings geven de kettlebell van gietijzer een gave uitstraling en zorgen ervoor dat ze lang meegaan. Ideaal voor het gebruik bij krachttraining, personal training of functional training.

Bekijk het gehele assortiment en de productinformatie in onze webshop. Wil jij graag meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op. Onze experts staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Trainen met de kettlebell van gietijzer

Met de kettlebells kun je verschillende leuke oefeningen doen, zoals de one arm kettlebell row. Met deze oefening train je je rugspieren en je triceps. We zetten de oefening graag even voor je op een rijtje.

Allereerst zet je je kettlebell voor je op de grond, een beetje aan de linkerkant. Zet vervolgens je rechtervoet naar voren en laat je linkervoet staan. Buig naar voren toe met je rug en plaats je rechterarm op je rechterbeen. Buig daarna ook lichtjes je knieën, maar houd wel je rug recht tijdens deze oefening! Pak je kettlebell gietijzer vast en til deze op naar je buik toe. Terwijl je deze beweging uitvoert, dien je je schouderblad terug te trekken en je elleboog te ontspannen. Blijf je rug recht houden en laat vervolgens je kettlebell weer rustig zakken. Dit doe je door je arm te strekken. Je kunt deze oefening herhalen door je arm in te trekken en daarna weer rustig te laten zakken.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details