skip to Main Content

Smartband

Een smartband, ook wel resistance tube of weerstandsband genoemd, is een rekbare band met als doel om bewegingen te verzwaren om meer kracht op te bouwen en je balans en flexibiliteit te verbeteren. Een smart band is uitermate geschikt voor gebruik in groepslessen, small group training, personal training en functionele training, maar ook perfect bij gebruik in een thuisfitness workout. Het is een ideaal trainingsproduct omdat het effectief, betaalbaar en licht van gewicht is, het weinig ruimte in beslag neemt en makkelijk op te bergen is.

 • Escape Power Tubes
  Opties selecteren

  Escape Power Tubes

   50,52  0,00  41,75
 • Resistance Tubes
  Opties selecteren

  Resistance Tubes

   34,79  0,00  28,75
 • TheraBand
  Opties selecteren

  TheraBand

   24,50  0,00  20,25
 • Sale
  Xer Tube
  Toevoegen aan winkelwagen

  Xer Tube

   9,62  11,95  7,95

Projecten

De waardering die leden uitspreken over de materialen draagt zeker weten bij aan ons succes.

De eerste club met de LES MILLS Virtual Bike: Even Gym in Uden Julian van Oostrum, oprichter en eigenaar van Even Gym in Uden, had de primeur om als eerste club in Nederland de LES MILLS Virtual Bikes in zijn…

De rekken, vloeren en veel andere materialen zijn allemaal geleverd door Studion. Het resultaat is ontzettend gaaf geworden!

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

De smartband van Les Mills

De smart band is er in alle soorten en maten in het assortiment van Studion. Allereerst is er natuurlijk de originele SMARTBAND, uit de SMART TECH range van Les Mills. Dit is een innovatieve en zeer sterke band en speciaal ontwikkeld om een gelijkwaardige krachttoename tijdens de oefening te waarborgen. Deze is perfect te gebruiken bij de Les Mills programma’s CXWORX en Les Mills TONE, maar ook in andere workouts. Je hoeft geen Les Mills licentiehouder te zijn om de SMARTBAND van Les Mills aan te kunnen schaffen.

De smartband en andere type weerstandsbanden

Andere weerstandsbanden in het aanbod van Studion zijn onder andere de Speed Resistor, de Vector 60, de resistance tubes en de power tubes van Escape Fitness, de Theraband, de Xer tube en de Les Mills tube.

Studion biedt op elke smartband garantie en ze zijn direct uit voorraad leverbaar.

Gebruik van de Smartband

Als je een smart band gebruikt, dan trekken je spieren samen om kracht te genereren, je lichaam in balans te houden en om de beweging te controleren.

Een smartband wordt ook veel gebruikt bij revalidatie en door mensen die een blessure op hebben gelopen. Deze trainingstool oefent geen grote druk uit op de spieren, zoals handweights en andere gewichten dat bijvoorbeeld wel doen. Hierdoor kun je langzaam je training opbouwen en je spieren versterken na een blessure. Omdat veel oefeningen met een weerstandsband zittend kunnen worden gedaan, is het ook een fijn trainingsmiddel voor senioren tijdens een revalidatie.

Oefeningen met de Smartband

Effectieve oefeningen die je met deze tool kunt doen zijn onder andere zijwaartse loop, squat met leg lift, jumping jacks en de plank. Je kunt de zwaarte van de workout aanpassen door bijvoorbeeld een zwaardere band te nemen of de band te verkorten. Ga voor een full body workout en train je hele lichaam!

Wil je een smart band kopen?

Dan moet je echt bij Studion zijn! Onze ervaren medewerkers adviseren je graag over welke smartband het beste bij jouw club/studio of bij je doelen past. Heb je vragen of wil je advies over de smart band? Neem dan vandaag nog contact op met Studion. We helpen en adviseren je graag!

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details