skip to Main Content

Yoga mat dik of dun koop je bij studion

Een dikke yoga mat komt handig van pas om verschillende redenen. Het biedt onder andere extra ondersteuning als je gevoelige gewrichten hebt, plus je hebt ook nog eens een ondergrond met goede demping en stabiliteit. Ben je nu opzoek naar een yoga mat, dik of dun? Of ben je je aan het oriënteren om er een te kopen? Neem een kijkje op de webshop van Studion of neem gerust contact met ons op!

Projecten

De waardering die leden uitspreken over de materialen draagt zeker weten bij aan ons succes.

De eerste club met de LES MILLS Virtual Bike: Even Gym in Uden Julian van Oostrum, oprichter en eigenaar van Even Gym in Uden, had de primeur om als eerste club in Nederland de LES MILLS Virtual Bikes in zijn…

De rekken, vloeren en veel andere materialen zijn allemaal geleverd door Studion. Het resultaat is ontzettend gaaf geworden!

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

Yogamat dik of dun kopen?

Wat het best bij je past heeft te maken met een aantal factoren. Beoefen je yoga voornamelijk thuis? Dan zouden wij een dikke yoga mat zeker aanraden. Beoefen je yoga voornamelijk buitenshuis? Dan is het handig om hier wat meer afweging in te maken. Een yoga mat van dik formaat is namelijk zwaarder dan een dunne yoga mat. Als je de mat vaak moet meenemen, dan is het wellicht beter om een lichtere variant te kiezen. Je moet er wel rekening houden dat de demping dan wel minder is als bij een yoga mat van dik formaat. Er dient er ook rekening te worden gehouden met het aantal keren per week dat je yoga beoefent, doe je dit op een koude vloer of op een harde ondergrond? Veel om dus in overweging te nemen!

Het verschil tussen een dikke yoga mat en een fitnessmat

Een yogamat van dik formaat wordt regelmatig door de war gehaald met een fitnessmat. Een mat met een dikte van maar 1cm is dan ook geen yoga mat met dik formaat. Deze is juist geschikt voor onder andere fitness en grondoefeningen. Door dit soort matten mis je enorm de stabiliteit en is je balans minder goed bij je yoga-oefeningen. Wil je een goede ondergrond voor je yoga-oefeningen, kies dan zeker een stevige yogamat van dik formaat.

Hoe haal je het meest uit je mat?

In de meeste gevallen kost een yoga mat van dik formaat meer dan een dunnere mat. Om deze reden kun je er maar beter voor zorgen dat je hem goed onderhoudt en er het meeste uit kan halen. Probeer tijdens je workout nooit je mat op een rand of op steentjes te leggen. Hierdoor kan namelijk een afdruk in je mat ontstaan en dit is zonde. Maak na gebruik je mat schoon en laat hem goed opdrogen. Rol daarna de mat op. Gebruik eventueel speciale elastieken, zodat de mat ook stevig opgerold blijft. Op deze manier krijg je ook geen vouwlijnen in je mat en gaat de mat ook niet krullen.