skip to Main Content

Yoga bal

Een yoga bal kan voor veel verschillende soorten doelen gebruikt worden tijdens een training. Het is een grote bal (verkrijgbaar in verschillende maten) gemaakt van kunststof en gevuld met lucht. Met name het vergroten van je stabiliteit staat centraal wanneer je traint met deze tool.

Yoga met de yoga bal als accessoire en meer

Yoga is net zoals andere trainingen blijven evolueren en heeft steeds meer variaties erbij gekregen. Tijdens de les worden er regelmatig ook fitness tools gebruikt. Een yoga blok wordt bijvoorbeeld ingezet wanneer je (nog) niet beschikt over voldoende flexibiliteit en vult de ruimte op tussen je hand en de vloer. Een yoga foam roller kan weer geschikt zijn voor het soepel houden van de spieren. Daarnaast kan dit voorwerp een handje helpen tijdens de les. Bepaalde yogahoudingen zijn niet altijd even makkelijk en soms kun je wel een beetje hulp gebruiken. Een foam roller kan dan zorgen voor meer evenwicht en de afstand die je moet afleggen beperken tot een minimum.

De yoga bal is net zo’n handig product. Je kunt hem gebruiken om op een speelse manier houdingen uit te voeren, voor meer flexibiliteit, kracht en stabiliteit. In eerste instantie waren het alleen maar revalidatie therapeuten die werkten met dit product, maar inmiddels is deze fitnesstool niet meer weg te denken uit de fitnessbranche.

Werken met deze tool kan een goede optie zijn voor een beginner om bepaalde houdingen makkelijker te maken, maar ook voor de gevorderde yogi die zich zelf wil uitdagen. Liggend op de bal zul je voelen waar je lichaam sterker en zwakker is. Dit helpt bij een goede bewustwording van je lichaam. Kortom de mogelijkheden zijn zeer divers.

  • Stakr
    Toevoegen aan winkelwagen

    Stakr

     26,92  22,25  22,25

Projecten

De waardering die leden uitspreken over de materialen draagt zeker weten bij aan ons succes.

De eerste club met de LES MILLS Virtual Bike: Even Gym in Uden Julian van Oostrum, oprichter en eigenaar van Even Gym in Uden, had de primeur om als eerste club in Nederland de LES MILLS Virtual Bikes in zijn…

De rekken, vloeren en veel andere materialen zijn allemaal geleverd door Studion. Het resultaat is ontzettend gaaf geworden!

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

Trainingsvoordelen

De yoga bal heeft verschillende trainingsvoordelen. Veel verschillende spieren moeten met elkaar samenwerken om balans te houden en te creëren. Je zult merken dat je beter wordt in je coördinatie en stabiliteit. Daarnaast zullen je buikspieren ook een stuk sterker worden. Je kunt veel verschillende oefeningen voor je abs uitvoeren met deze handige fitnesstool.

Het is algemeen bekend dat het hebben van sterke buikspieren zo’n beetje de basis is van een goede houding. Een goed getrainde core is dus essentieel voor al je andere trainingen. Daarnaast voorkomt het rugklachten, zeker voor mensen die veel zittend werk uitvoeren. Het is een prettige bijkomstigheid dat je met deze tool werkt aan sterke buikspieren. Tijdens je yoga routine kun je hem gebruiken om stretchoefeningen te doen en bepaalde poses aan te nemen. Bovendien kun je ademhalingstechnieken integreren. Hij is ook geschikt voor relaxte poses waarbij je goed kunt ontspannen. Genoeg opties om uit te kiezen dus.

In onze webshop

Ben jij op zoek naar een yoga bal van hoge kwaliteit. Dan ben je bij Studion aan het juiste adres. Bekijk ons assortiment snel in onze webshop. Wil je graag eerst nog meer informatie over onze producten? Neem dan contact met ons op en wij helpen je verder.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details