skip to Main Content

Balans bal

Trainen met een balans bal wordt steeds populairder in een fitnessclub of -studio. In de fysiotherapie wordt deze trainingstool echter al bijna 50 jaar gebruikt. Een fitness balansbal bestaat uit een platform waar een halve rubberen bal op is bevestigd. Door het doen van bewegingen op een halve balans bal worden de oefeningen moeilijker en intensiever, omdat je constant je balans dient te behouden tijdens de oefening. Hierdoor dien je meer spieren te activeren dan normaal en train je dus intensiever. Ook je reactiesnelheid kan hiermee verbeterd worden.

  • BOSU Balance Trainer
    Toevoegen aan winkelwagen

    BOSU Balance Trainer

     451,03  372,75  372,75

Projecten

De waardering die leden uitspreken over de materialen draagt zeker weten bij aan ons succes.

De eerste club met de LES MILLS Virtual Bike: Even Gym in Uden Julian van Oostrum, oprichter en eigenaar van Even Gym in Uden, had de primeur om als eerste club in Nederland de LES MILLS Virtual Bikes in zijn…

De rekken, vloeren en veel andere materialen zijn allemaal geleverd door Studion. Het resultaat is ontzettend gaaf geworden!

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

De Balans bal in het assortiment van Studion

Bij Studion kun je terecht voor de bekende BOSU Balance Trainer Pro Edition. Dit is een rubberen halve fitnessbal waarop je dynamische balans-, kracht- en agility oefeningen uit kunt voeren, eventueel in combinatie met andere trainingsmaterialen, bijvoorbeeld een weerstandsband.

De BOSU halve fitnessbal beschikt over een anti burst system (ABS), zodat de balans bal niet kan ‘ontploffen’ tijdens je training. Trainen met de BOSU Balance Trainer is erg geschikt voor core stability training, personal training, small group training, functionele training en in een groepsles. Voor meer informatie en specificaties over de BOSU bal verwijzen we je graag naar onze webshop.

Trainen met een halve balansbal

Bij alle oefeningen op een balans bal dien je je core aan te spannen om je evenwicht en stabiliteit te bewaren. Daarom is het trainen met deze tool ook erg goed om je buikspieren te trainen en sterker te maken. Alle rompspieren moeten zich namelijk inspannen om in balans te blijven. Vaak train je deze rompspieren niet of nauwelijks, maar deze rompspieren gebruik je wel bij heel veel activiteiten in het dagelijks leven, zoals boodschappen tillen, traplopen, op een ladder staan en fietsen. Het is daarom heel belangrijk dat je rompspieren sterk zijn. En dit kan met de halve fitnessbal.

Een balans bal kan niet alleen gebruikt worden voor het doen van stabiliteitstraining, maar kan ook ingezet worden bij krachttraining en bij het doen van rek- en stretchoefeningen. Een veelzijdige trainingstool dus!

Een fitness balansbal kopen?

Kies voor een professionele halve balans bal die stevig is, het juiste gewicht kan dragen en over een ABS beschikt. Kijk in de webshop voor meer informatie en specificaties over de BOSU Balance Trainer. Wil je meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Studion via telefoonnummer +31 (0)416 67 51 01 of stuur een e-mail aan [email protected].

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details