skip to Main Content

Yoga mat

Een yoga mat is dé tool die essentieel is voor je yogales. Tijdens een yogales, of dat nu in de sportschool is of thuis, gebruik je dit voorwerp. Yogamatten hebben als doel dat je grip hebt, niet gaat glijden en dat je langer in bepaalde houdingen kunt staan.

Projecten

De waardering die leden uitspreken over de materialen draagt zeker weten bij aan ons succes.

De eerste club met de LES MILLS Virtual Bike: Even Gym in Uden Julian van Oostrum, oprichter en eigenaar van Even Gym in Uden, had de primeur om als eerste club in Nederland de LES MILLS Virtual Bikes in zijn…

De rekken, vloeren en veel andere materialen zijn allemaal geleverd door Studion. Het resultaat is ontzettend gaaf geworden!

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

De trainingsvoordelen van trainen met de yoga mat

Trainen met yogamatten is effectief en veilig. Je kunt ook trainen zónder, maar je zult merken dat je met langer in bepaalde houdingen kunt staan. Bovendien is het hygiënisch omdat je er zowel met je handen én voeten op staat. Daarnaast zorgt het voor isolatie en comfort en voorkom je dat het bijvoorbeeld koud krijgt op de grond, denk aan het meditatie gedeelte van de les.

De gezondheidsvoordelen van yoga zijn enorm. Hier is er een aantal voor je op een rijtje gezet:

  • Je kracht zal toenemen! Tijdens yoga gebruik je veel je eigen lichaamsgewicht en spieren. Hierdoor zul je op den duur sterker worden én een betere houding krijgen.
  • Je zult flexibeler worden, de stretches die je uitvoert zorgen ervoor dat de spanning uit je spieren kan gaan. Dit helpt tegen allerlei klachten, zoals stijfheid in bijvoorbeeld de nek en schouders.
  • Je leert te ontspannen. Door yoga ben je in het hier en nu. Het helpt daarom dus ook goed bij het verminderen van stress.
  • Je zult beter in staat zijn om je te concentreren. Wanneer je leert te ontspannen, is het makkelijker om meer gefocust te werken en te leren. Je hoeft niet altijd de deur uit voor een yoga les. Het uitvoeren van een aantal verschillende houdingen en ademhalingsoefeningen kan al bijdragen aan het opbouwen van een yoga routine.

Waar komt Yoga vandaan?

Wanneer je zoekt naar de oorsprong van Yoga op internet kom je veel verschillende verhalen tegen. Het is in ieder geval duidelijk dat het ongeveer zo’n 5000 jaar geleden in India is ontstaan. De allereerste mensen die yoga beoefenen, wilden graag meer één worden met de natuur. Dit deden ze door bepaalde houdingen aan te nemen en ademhalingstechnieken te gebruiken. Er zijn 8 verschillende vormen van Yoga met verschillende doelen. Van inspannend tot ontspannend. Kies de vorm die bij jou past en waar je behoefte aan hebt.

Waarom eigen materiaal aanschaffen?

Een eigen yoga mat is eigenlijk geen overbodige luxe. Vanuit hygiënisch oogpunt is het ook fijn om je eigen mat te hebben. In principe wordt er hard op gewerkt en gezweet. Het motiveert je! Een fijne yoga mat stimuleert je om naar de les te gaan, maar net zo belangrijk, om thuis te werken aan je routine. Bovendien kun je zelf kiezen welke type mat je fijn vindt.

Yogamatten in onze webshop

Een yoga mat bij Studion is altijd van hoge kwaliteit. Voor meer informatie over onze yogamatten én om te bestellen, kun je terecht in onze webshop. Overigens zit ons team, tijdens werkdagen en kantooruren, klaar voor al je vragen. Dus schroom niet om contact met ons op te nemen.