skip to Main Content

Fitness bench

Een gym bench is veelzijdig inzetbaar voor verschillende doeleinden. Zo kun je hem gebruiken voor het trainen met gewichten, maar ook om verschillende buikspieroefeningen te doen. Trainen met een fitness bench is veilig en effectief.

Waarom kiezen voor trainen met een gym bench?

Wanneer je traint met gewichten, dan is het erg handig om te beschikken over een fitness bench. Dit geldt zowel voor de sportschool als voor thuis. Je kunt hierdoor meer variëren in oefeningen en daarnaast is het beter voor je houding. Je zult bijvoorbeeld merken dat je rug mooi recht blijft tijdens een chest press. Laat je ellebogen zakken, tot de hoogte van de fitness bench, waardoor je altijd de juiste afstand hebt. De chest press is een van de meest voorkomende oefeningen die je kunt doen met dit apparaat, het is een populaire beweging. Wat deze beweging veelzijdig maakt, is dat het een zogenaamde ‘compound’ oefening is: ‘Een samengestelde beweging waarbij meerdere spiergroepen betrokken zijn’. Zo zul je ook je rugspieren trainen bij het bankdrukken. Het is altijd effectief om meerdere spiergroepen tegelijkertijd aan het werk te zetten.

Verder kun je ook makkelijker andere posities aannemen, denk bijvoorbeeld aan een tricep row met een dumbbell, waarbij je één knie op de fitness bench houdt en je andere been op de grond. Voorkom blessures, zorg dat je spieren warm zijn voor elke training. Denk niet alleen aan warme spieren maar werk ook aan een goede houding.

Projecten

Het familiebedrijf Fit-Out Sports & Health Center Je ziet het niet vaak: een familiebedrijf dat hun fitnessonderneming al sinds 1992 runt. Bij Fit-Out Sports & Health Center is dat wel het geval. Al ruim 30 jaar is dit sport- en…

Mensen helpen is de belangrijkste drijfveer van de club. Kolen koos voor een exclusiever concept, waarbij maar liefst 75% van de club uit groepslessen bestaat.
Bekijk project
Een sportclub openen midden in corona tijd. Je moet het maar durven. Nuno en Scott lieten zich niet tegenhouden en openden de splinternieuwe Lifestyle & Healthclub Magic.
Bekijk project

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

Kan ik mijn hele lichaam trainen met een fitness bench?

Het antwoord hierop is ja! Deze tool is geschikt voor boven- en onderlichaam. Wil je weten hoe je kunt trainen met behulp van een gym bench? Hieronder beschrijven we een (korte) voorbeeld training, om je een idee te geven wat je kunt doen met dit apparaat.

Basic chest press met losse dumbbells 12 reps
Pak twee dumbbells naar keuze, een voor elke hand, trek je armen uit en laat vervolgens zakken totdat je ellebogen in een 90 graden positie zijn. Duw daarna weer terug omhoog.

One arm dumbbell row 12 reps
Dit is een geïsoleerde oefening, neem een dumbbell in een hand, zet de andere hand plat neer. Maak een roeibeweging.

Split squat
Waarbij een voet op de bank blijft en de andere voet in lunge positie is. 12 reps voor elk been.

Push ups
Zet je handen plat op de bank waarbij je je ellebogen en borst laat zakken tot 90 graden. Zorg voor een lange rug terwijl je de buikspieren aanspant.

Tricep dips
Hou je rug dicht bij de bank, handen naast je heupen. Zak met je billen richting de grond en duw jezelf weer omhoog 12 reps.

In onze webshop

Bij Studion vind je altijd een gym bench van hoge kwaliteit. Bestel dit product in onze webshop. Heb je nog vragen over dit product, neem dan contact met ons op. Ons team staat klaar voor al je vragen.