skip to Main Content

Beginnen als personal trainer doe je zo

Wil jij beginnen als personal trainer? Je hebt groot gelijk, want het is een fantastisch beroep. Jij kunt namelijk heel veel mensen helpen om hun leven in positieve zin te veranderen. Wij vertellen je graag hoe jij kunt starten als personal trainer om je droom waar te maken.

Starten als personal trainer, op papier

Begin bij het begin. Als je gaat beginnen als personal trainer heb je niet alleen passie voor sport en lifestyle nodig, maar ook de juiste papiertjes. Iedereen kan zichzelf een personal trainer noemen, maar toch is het een vak waar je kennis en vaardigheden voor moet ontwikkelen. De rol die jij aanneemt in iemands leven is namelijk veel groter dan alleen het geven van instructies. Klanten komen met specifieke doelen naar jou toe en jij moet dit, weliswaar samen met hen, waar zien te maken. Ze zijn bereid jou daar een flink bedrag voor te betalen, waardoor de verwachtingen van jou hoger liggen dan die van een fitnessinstructeur. Ga jij beginnen als personal trainer, dan is het van groot belang om de juiste kennis en vaardigheden in huis te hebben.

Starten als personal trainer, doe je dus op papier. Haal eerst de juiste certificaten binnen. Volg de door NL Actief erkende Fitnesstrainer A en B opleidingen en rond deze succesvol af. Je bent dan volgens de branche geschikt om mensen te begeleiden om op een veilige en resultaatgerichte manier te komen sporten in de fitness. Fitnesstrainer A is echt een must, Fitnesstrainer B gaat meer de diepte in. Zo verzeker jij jezelf van de juiste fundering aan kennis. Maar, ga je starten als personal trainer? Zorg dan dat je aan alle gewenste eigenschappen, kennis en kunde van een succesvolle personal trainer kunt voldoen. Hiervoor raden wij de NASM aan. Dit is dé gouden standaard onder personal trainer opleidingen. Hiervoor ontvang je zelfs een Europees en/of Amerikaans erkend diploma! Onze partners EFAA en Sport&People, onderdeel van de Fitness Education Group, bieden deze opleidingen aan.

Projecten

De waardering die leden uitspreken over de materialen draagt zeker weten bij aan ons succes.

De eerste club met de LES MILLS Virtual Bike: Even Gym in Uden Julian van Oostrum, oprichter en eigenaar van Even Gym in Uden, had de primeur om als eerste club in Nederland de LES MILLS Virtual Bikes in zijn…

De rekken, vloeren en veel andere materialen zijn allemaal geleverd door Studion. Het resultaat is ontzettend gaaf geworden!

Voor jezelf beginnen als personal trainer

Als je eenmaal personal trainer bent, dan wil je natuurlijk eens in de zoveel tijd je eigen grenzen verleggen en nieuwe dromen waarmaken. Je kunt bijvoorbeeld voor jezelf beginnen als personal trainer, door een eigen business te starten en een ruimte te huren binnen een bestaande club of studio. Je kunt ook voor jezelf beginnen als personal trainer en je eigen studio, inclusief brand, openen! Steeds meer personal trainers kiezen daarvoor. Studion wil deze ambitieuze personal trainers helpen door advies te geven over het inrichten van hun studio.

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

Studion tekent je studio gratis in!

Ga jij voor jezelf beginnen als personal trainer? Een van onze experts komt langs en maakt voor jou een gratis tekening van je studio-inrichting. Wij hebben veel ervaring met het efficiënt en effectief inrichten van je ruimte, zodat jij het maximale uit elke training kunt halen met je klant, maar ook de best mogelijke beleving kunt creëren waardoor iedereen in jouw omgeving over je studio zal praten! Laat je inspireren door onze projecten. Heb jij hier interesse in? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.