skip to Main Content

Gym vloertegel

Wat is een gym vloertegel? Zoals zijn naam al doet vermoeden, gaat het om een tegel die je kunt gebruiken voor thuis of voor in de sportschool. Kies de juiste vloer die bij jou past.

Waarom kiezen voor een gym vloer?

Gym vloertegels toveren een normale ruimte om tot een echte fitness ruimte om in te sporten, thuis en in de sportschool. Naast het aantrekkelijke uiterlijke effect heeft deze vloer ook meer voordelen. Het heeft op de eerste plaats een veiligheidsfunctie, denk aan anti-slip werking. Het toevoegen van een gym vloertegel voorkomt dat de sporter uitglijdt of dat de apparaten verschuiven. De vloer dempt bovendien geluid, hiermee voorkom je overlast voor eventuele buren. Daarnaast beschermt het de ondervloer en is het makkelijk te onderhouden.

 • Pavigym Turf Sprint Track
  Opties selecteren

  Pavigym Turf Sprint Track

   3.631,82  0,00  3.001,50

Projecten

De waardering die leden uitspreken over de materialen draagt zeker weten bij aan ons succes.

De eerste club met de LES MILLS Virtual Bike: Even Gym in Uden Julian van Oostrum, oprichter en eigenaar van Even Gym in Uden, had de primeur om als eerste club in Nederland de LES MILLS Virtual Bikes in zijn…

De rekken, vloeren en veel andere materialen zijn allemaal geleverd door Studion. Het resultaat is ontzettend gaaf geworden!

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

Steeds meer mensen willen thuis sporten

Een gym vloer maakt elke ruimte in huis geschikt om in de sporten, hij laat de ruimte er niet alleen uitzien als een echte fitnessruimte, maar het is ook functioneel. Zoals eerder gezegd, indien je buren hebt is ook fijn dat je op deze manier rekening met hen houdt. Om meerdere redenen kan het gunstig zijn om ook regelmatig thuis te sporten. Zeker nu.

Redenen om thuis te sporten:

 • Het bespaart tijd
 • De bepaalt zelf wanneer het jou uitkomt
 • Als het regent hoef je niet de deur uit
 • Ideaal te combineren met een thuiswerkdag

Hoe dan ook, steeds meer mensen vinden het belangrijk om meer tijd en aandacht aan hun gezondheid te besteden. Dat is ook niet zo vreemd want een goede gezondheid is super waardevol. Beschikken over de juiste materialen kan een manier zijn om thuis je eigen ‘studio’ te creëren. Bovendien motiveert het ook om daadwerkelijk te trainen wanneer je weet dat je trainingsmaterialen binnen handbereik zijn.

Voor welke ondergronden geschikt?

In principe kun je de gym vloertegel op elke harde ondergrond leggen. Dit kan zijn bovenop een bestaand oppervlak zoals: ‘Laminaat, vloerbedekking nylon en zelfs beton’. Op deze manier is het heel eenvoudig om elke ruimte te veranderen in een fitnessruimte.

Een oppervlakte voor meerdere opties

Er zijn meerdere variaties verkrijgbaar naast een reguliere gym vloer. Zo is het mogelijk om een sprint track te gebruiken voor het verslepen van gewichten maar ook voor het trekken van een sprintje. Het begin en einde van de track is duidelijk zichtbaar, waardoor het meten van afstanden ook eenvoudiger wordt. Zeker voor zwaardere oefeningen, zoals walking lunges, kan dit erg handig zijn. Naast zijn functionele aard heeft de gekleurde sprint track ook een speels effect in de ruimte.

In onze webshop

In de Studion webshop vind je altijd een gym vloertegel van hoge kwaliteit. Bekijk hier het assortiment. Uiteraard geven wij je graag advies over het aanschaffen van de juiste gym vloer. Neem contact met ons op en een van onze experts helpt jou met een vloer op maat.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details