skip to Main Content

Welk gewicht kettlebell is geschikt voor jouw club of studio?

Je wilt een kettlebell kopen, welk gewicht past bij de trainingsdoelen van je leden? Door gebruik te maken van het juiste gewicht kettlebell, bouwen je leden op een goede manier spieren op. Op die manier werken ze uiterst doeltreffend. Pas wel op dat je leden niet te zwaar beginnen om overbelasting te voorkomen en zorg pas dat ze naar een zwaarder niveau gaan wanneer ze de oefeningen goed onder de knie hebben. Bekijk het gehele kettlebell assortiment in de webshop van Studion. Ben je er toch nog niet hellemaal uit welk gewicht kettlebell je wilt kopen? Onze experts staan voor je klaar om je hier meer advies over te geven.

Projecten

De waardering die leden uitspreken over de materialen draagt zeker weten bij aan ons succes.

De eerste club met de LES MILLS Virtual Bike: Even Gym in Uden Julian van Oostrum, oprichter en eigenaar van Even Gym in Uden, had de primeur om als eerste club in Nederland de LES MILLS Virtual Bikes in zijn…

De rekken, vloeren en veel andere materialen zijn allemaal geleverd door Studion. Het resultaat is ontzettend gaaf geworden!

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

Een kettlebell, welk gewicht moet je aanschaffen?

Als je een kettlebell wilt aanschaffen voor in jouw club of studio, is het handig om te weten welk gewicht kettlebell je nodig hebt. We maken hierbij onderscheid tussen beginnende of ervaren sporters. In het schema hieronder staat aangegeven welk gewicht kettlebell het beste past bij het niveau van je leden.

  Man Vrouw
Beginnende sporter (arm) 10 à 12 kg 8 kg
Beginnende sporter (been) 16 kg 12 kg
Ervaren sporter (arm) 16 kg 10 kg
Ervaren sporter (been) 20 kg 16 kg

Waar overigens nog verschil in zit en handig is om op te letten, is het materiaal van de kettlebell. De gietijzeren kettlebell is handig voor zowel beginners als ervaren sporters. De kettlebells van kunststof worden voornamelijk gebruikt om thuis te trainen en de stalen kettlebells zijn officiële kettlebells die bij wedstrijden worden gebruikt.

Ieder gewicht kettlebell in het assortiment van Studion

In de webshop van Studion bieden we van twee merken kettlebells aan, namelijk Escape en Proactive.

De Studio Kettlebells van Escape zijn gemaakt van gietijzer en hebben hippe kleuren. Dankzij de vinyl coating gaan ze extra lang mee en beschadigen ze de vloer van je club of studio niet. De kettlebells zijn gemaakt om comfortabel vast te pakken, waardoor je jezelf goed kunt concentreren op je workout. De Escape kettlebell is verkrijgbaar in de gewichten: 4 kg, 8 kg, 12 kg, 16 kg en 20 kg.

De Cast Iron Kettlebells van Proactive zijn powder-coated en hebben permanent ingegraveerde gewichtsindicatoren. Daarnaast hebben ze ook kleurgecodeerde bandjes om snel te zien bij een kettlebell welk gewicht deze heeft. De kettlebells worden ook groter naarmate ze zwaarder worden. De Cast Iron Kettlebells zijn beschikbaar met gewichten van: 8 kg, 12 kg, 16 kg, 20 kg, 24 kg, 28 kg en 32 kg. Welke kettlebells je wilt kopen is onder andere afhankelijk van welk gewicht kettlebell je wilt.

Een Kettlebell kopen, welk gewicht heb je nodig? Het Studion team staat voor jou klaar om je te helpen bij het kiezen van het juiste gewicht kettlebell. Neem contact met ons op en een van onze experts staat je graag te woord voor gratis en vrijblijvend advies.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details