skip to Main Content

Crossfit boxes

Crossfit boxes, ook wel plyo box genoemd, worden gebruikt om met je eigen lichaamsgewicht oefeningen te doen. Veel boxes worden gebruikt tijdens een crossfit training. Met deze trainingstool kun je plyometrische trainingen doen. De naam plyometrische training komt van het Griekse woord pleythein wat vergroten betekent. Het doel van plyometrische training is dan ook het vergroten van je conditie en je spierkracht.

Projecten

De waardering die leden uitspreken over de materialen draagt zeker weten bij aan ons succes.

De eerste club met de LES MILLS Virtual Bike: Even Gym in Uden Julian van Oostrum, oprichter en eigenaar van Even Gym in Uden, had de primeur om als eerste club in Nederland de LES MILLS Virtual Bikes in zijn…

De rekken, vloeren en veel andere materialen zijn allemaal geleverd door Studion. Het resultaat is ontzettend gaaf geworden!

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

Waar wordt plyometrische training voor gebruikt?

In veel fitnessclubs en –studio’s kom je tegenwoordig crossfit boxes tegen, maar ook bij crossfit, boksen en bootcamp. Deze trainingstool kan het beste omschreven worden als een houten kist of een kunststof box waar je op springt. De bedoeling is dat je vanuit een stilstaande positie op de box springt om je sprongkracht en je conditie te verbeteren. Toch train je bij plyometrische training niet alleen je sprong- en spierkracht. Je versterkt en verbetert ook je banden en pezen. Hier kun je in het dagelijks leven veel profijt van hebben, maar je kunt hiermee ook je sportprestaties in andere sporten verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan kickboxen, waarbij je over veel explosieve kracht dient te beschikken. Ook om je prestaties bij balsporten als volleybal en basketbal en bij hardlopen en atletiek te verhogen, is plyometrische training op crossfit boxes sterk aan te bevelen.

Crossfit boxes in het assortiment van Studion

Wist je dat Studion beschikt over een ruim assortiment crossfit boxes van diverse merken? Bijvoorbeeld de Multiplyo Box, de Plyo Five Box en Plyosoft Boxes. Deze zijn allemaal van het gerenommeerde merk Escape Fitness. Daarnaast kun je bij Studion terecht voor de Soft Plyo Boxes van het merk Proactive. Voor alle specificaties van de diverse boxes in het assortiment van Studion, waaronder prijzen, materiaal, afmetingen en kleuren, verwijzen we je graag naar onze website.

Studion biedt op alle crossfit boxes garantie en ze zijn direct uit voorraad leverbaar. Ze zijn gegarandeerd veilig voor alle plyometrische trainingen en blinken uit in duurzaamheid. Studion heeft als missie om jouw fitnessclub of –studio succesvol te maken door onder andere het leveren van hoogwaardige fitnessmaterialen voor groepsfitness, small group training, functionele training, personal training en vrije fitness.

Wil je meer informatie over deze trainingstool uit het assortiment van Studion of wil je weten welke box het beste bij jou of je club/studio past? Neem dan snel een kijkje in onze webshop of neem contact met ons op. Het Studion team staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details