skip to Main Content

Een eigen fitness beginnen doe je zo

Wie droomt er niet van: een eigen fitness starten! Als je passie hebt voor fitness en een healthy lifestyle, dan heb je hier vast oren naar. Speciaal voor jou hebben we enkele praktische tips onder elkaar gezet om je op weg te helpen bij het starten van een eigen fitness.

Eigen fitness starten in stappen

Waar moet je beginnen? Het is klinkt misschien leuk, een eigen fitness starten, maar er gaan wel enkele belangrijke stappen aan vooraf. Ben je vastberaden om ervoor te gaan, dan is het zeker de moeite waard! Dit alles start met een belangrijk uitgangspunt, namelijk je ‘waarom’. Met welke reden wil jij een eigen fitness beginnen? En hoe gemotiveerd ben je? Als jij je drijfveer hebt gevonden, houd die drive vast en gebruik onderstaande tips voor een vliegende start!

Schrijf een plan

Veel mensen maken van een hobby hun beroep. Het is dus niet gek als jij dit ook gaat doen, maar hiervoor is het wel verstandig om het een en ander op papier te zetten. Ook de haalbaarheid ervan moet je goed onderzoeken. Schrijf daarom een business plan, met daarin je visie, missie en jouw ondernemingsdoelstellingen. Onderzoek de markt grondig (doelgroepen, concurrenten etc.) en bepaal of jouw plannen haalbaar zijn. Stel jezelf vragen als: Is er nog wel ruimte voor een extra sportschool in de omgeving waar ik wil starten? Wie zijn concurrenten en wat maakt ze uniek? Etc. Uiteindelijk wordt je business plan gevormd door het ondernemingsplan, marketingplan en een financieel plan. Wil je een eigen fitness beginnen, dan zijn er zelfs bedrijven die je daarbij kunnen helpen op het gebied van kennis, informatie en tools, zoals BlackBoxAcademy en HDD GROUP.

Projecten

De waardering die leden uitspreken over de materialen draagt zeker weten bij aan ons succes.

De eerste club met de LES MILLS Virtual Bike: Even Gym in Uden Julian van Oostrum, oprichter en eigenaar van Even Gym in Uden, had de primeur om als eerste club in Nederland de LES MILLS Virtual Bikes in zijn…

De rekken, vloeren en veel andere materialen zijn allemaal geleverd door Studion. Het resultaat is ontzettend gaaf geworden!

Vind de juiste partners

In een business plan zet je jouw doelstellingen op papier, maar ook hoe je deze succesvol wilt gaan verwezenlijken. Denk aan een financieel plan, waarbij misschien investeerders betrokken zijn, maar bovenal een marketingplan, waarmee jij uiteindelijk je omzetdoelstellingen zult gaan realiseren. Je hebt misschien niet alle kennis en vaardigheden zelf in huis, wat heel gewoon is. Een goede coach, hoeft niet de beste speler te zijn. En wie in het één uitblinkt, is misschien niet zo goed in wat anders. Kijk waar jouw krachten als ondernemer liggen en besteed dingen uit die je wat minder liggen. Heb je de juiste mensen, partners en teamleden om je heen, dan zul je sneller successen boeken dan wanneer je alles zelf wilt doen. Een eigen fitness starten doe je beter met een team dan alleen, ook zonder dit ten kosten te laten gaan van je eigen persoonlijke visie, missie en doelstellingen. Voorbeelden van geschikte partners zijn HDD GROUP en Fitness Education Group.

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

Studion staat voor je klaar

Eigen fitness beginnen? Samen met onze partners, helpen wij jou om je club of van A tot Z op te richten en te starten. Zo helpt Studion jou met de complete inrichting van trainingsruimtes voor group fitness, indoor cycling, functional training (ook krachttraining) en personal training. Voor inspiratie bekijk je onze projectenpagina. HDD GROUP is tevens distributeur van Les Mills, FunXtion, Pink Boxing en Cross Boxing in de Benelux. Hiermee kun je toonaangevende trainingsconcepten implementeren op jouw club, inclusief marketing en management support. Onze partners van Fitness Education Group, helpen jou met opleidingen, informatie en tools om jouw business op brede schaal te ontwikkelen voor (commerciële) groei. Wil jij een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met Studion inplannen? Neem dan contact met ons op.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details