skip to Main Content

Balance trainer

Waar de balance trainer vroeger met name bij revalidatie en fysiotherapie werd gebruikt, kom je deze trainingstool tegenwoordig ook steeds vaker tegen in een traditionele fitnessclub of –studio. En dat is niet vreemd, want met een balans trainer kun je meer variatie aan je training toevoegen. Het is een zeer geschikte tool voor het trainen van balans en coördinatie. Omdat je tijdens het doen van oefeningen constant je spieren moet corrigeren om in balans te blijven, train je alle spiergroepen in je lichaam. Met een balans trainer worden alle oefeningen moeilijker en uitdagender.

Projecten

De eerste club met de LES MILLS Virtual Bike: Even Gym in Uden Julian van Oostrum, oprichter en eigenaar van Even Gym in Uden, had de primeur om als eerste club in Nederland de LES MILLS Virtual Bikes in zijn…

De rekken, vloeren en veel andere materialen zijn allemaal geleverd door Studion. Het resultaat is ontzettend gaaf geworden!
Mensen helpen is de belangrijkste drijfveer van de club. Kolen koos voor een exclusiever concept, waarbij maar liefst 75% van de club uit groepslessen bestaat.
Bekijk project

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

De balance trainer in het aanbod van Studion

De bekendste balance trainer in de fitnesswereld is de BOSU Ball. De BOSU Balance Ball Pro Edition is een hoogwaardige balance trainer en bestaat uit een halve rubberen bal die op een rond platform is geplaatst. De BOSU Ball blinkt uit in duurzaamheid en gebruiksgemak en is belastbaar tot 150 kg. Check de website van Studion voor alle specificaties van de BOSU Ball.

Je kunt verschillende doelen hebben om balansoefeningen te doen, denk aan balansoefeningen voor senioren, sporters en mensen die revalideren. Het algemene doel is dat de juiste spieren elkaar op het juiste moment ondersteunen.

Of je nu aan atletiek, fitness of crossfit doet, het uitvoeren van balansoefeningen kan weleens saai of eentonig zijn. Met een balance trainer kun je de oefeningen leuker en uitdagender maken. Door balansoefeningen te doen, kun je sterker en stabieler worden tijdens het hardlopen of als je met zware gewichten traint vanuit een staande positie. Span je core goed aan tijdens het doen van de balansoefeningen voor meer stabiliteit en evenwicht.

Populaire en effectieve oefeningen op een BOSU Ball zijn onder andere de Bosu Crunch, Bosu Balance rotations, Bosu Back extension, Bosu plank, Bosu side plank en de Bosu Superman. Op internet vindt je talloze filmpjes over hoe je deze oefeningen het beste uit kunt voeren.

Wil je een deze trainingstool aanschaffen voor je club of studio? Kies dan voor de BOSU Balance Ball Pro Edition. Er bestaat ook een BOSU ball home edition, maar deze balans trainer is van dunner materiaal gemaakt en daarom niet geschikt voor frequent professioneel gebruik.

Wil je meer informatie over de balans trainer?

Neem dan contact op met Studion. We geven je graag extra informatie over de BOSU Balance Ball en andere materialen in ons assortiment die geschikt zijn om jouw doelen te bereiken. We zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)416 67 51 01. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@studionfitness.com.