skip to Main Content

Yogamat kopen

Wil je een of meerdere yogamatten kopen, dan is het van belang dat je een juiste mat kiest die bij jouw trainingsbehoeftes past. Op die manier kan jij optimaal genieten van de oefeningen tijdens een yogasessie. In de webshop van Studion bieden we verschillende matten aan, stuk voor stuk van hoge kwaliteit. Op die manier zit de mat die die aan jouw wensen en eisen voldoet er zeker tussen!

Projecten

De waardering die leden uitspreken over de materialen draagt zeker weten bij aan ons succes.

De eerste club met de LES MILLS Virtual Bike: Even Gym in Uden Julian van Oostrum, oprichter en eigenaar van Even Gym in Uden, had de primeur om als eerste club in Nederland de LES MILLS Virtual Bikes in zijn…

De rekken, vloeren en veel andere materialen zijn allemaal geleverd door Studion. Het resultaat is ontzettend gaaf geworden!

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

Waarom moet ik een eigen yoga mat kopen?

Een eigen yogamat kopen is bij veel sportscholen of studio’s niet verplicht, maar om verschillende redenen kan dit wel handig zijn. Een van deze redenen is natuurlijk hygiëne. Met een eigen mat weet je tenminste altijd zeker dat je op een schoon matje traint. Ook heb je dan zelf de keuze in de eigenschappen van jouw matje. Natuurlijk is een eigen matje ook handig als je thuis of buiten een yogasessie wil plannen! Om deze redenen is een eigen yoga mat kopen erg handig.

De perfecte yogamatten kopen

Wil je een yogamat kopen? Dan moet deze uiteraard wel aan al je wensen en eisen voldoen. Hierbij zijn een aantal dingen waarop je moet letten als je een yoga mat gaat kopen:

  • Lengte: de lengte van je mat moet in verhouding zijn met je eigen lichaamslengte. De ideale mat is minimaal 5 centimeter langer dan dat je zelf bent. Op deze manier pas je ook nog op je mat wanneer je uitgestrekt ligt.
  • Breedte: de breedte van je mat is ook geheel afhankelijk van je lichaamsbouw. Als je smal gebouwd bent, is een standaard matje, dat een breedte heeft van 61 centimeter, prima. Ben je iets breder gebouwd, dan kun je kiezen om een bredere yogamat te kopen.
  • Grip: afhankelijk van de soort yoga dat je doet, is grip belangrijk als we een yoga mat kopen. Hierbij moet je zelf afwegen in hoeverre je de grip wil laten meetellen.
  • Comfort: hoe dikker de mat is, hoe beter je comfort. Een gemiddelde mat is slechts 4,5 mm dik. Als je meer comfort wil, dan kun je dus kiezen voor een dikkere mat. Deze gaan al vanaf 6 mm.

Zoals je misschien wel merkt, zijn de matjes er in veel verschillende vormen en maten. De keuze kan hierdoor soms best lastig zijn. Heb je nog vragen hierover voordat je yogamat kopen? Neem dan gerust even contact met ons op. Wil jij yogamatten kopen voor in jouw club of studio? Onze experts adviseren je graag over welke mat er het beste bij de trainingsbehoeftes van je leden past.