skip to Main Content

De beste verstelbare bank koop je bij Studion

Een fitnessbank is een belangrijke trainingstool voor iedere krachtsporter. Hierin heb je verschillende keuzes en mogelijkheden, zoals een niet-verstelbare en een verstelbare fitnessbank. Waarvoor je moet kiezen, is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de trainingsbehoefte van je leden. Hieronder lees je meer over de voordelen van de verstelbare bank.

Projecten

De waardering die leden uitspreken over de materialen draagt zeker weten bij aan ons succes.

De eerste club met de LES MILLS Virtual Bike: Even Gym in Uden Julian van Oostrum, oprichter en eigenaar van Even Gym in Uden, had de primeur om als eerste club in Nederland de LES MILLS Virtual Bikes in zijn…

De rekken, vloeren en veel andere materialen zijn allemaal geleverd door Studion. Het resultaat is ontzettend gaaf geworden!

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

De juiste fitnessbank kopen

Iedereen heeft andere eisen en verwachtingen aan deze trainingstool. Hieronder beschrijven we de belangrijkste factoren waar je op moet letten.

Stevigheid, vermogen en stabiliteit
Bij het trainen moet de bank niet alleen jou, maar ook diverse gewichten zoals dumbbells kunnen dragen. Een bank met een maximale draagkracht van 300 kg is daarom aan te raden. Dit zijn vaak stevige en stabiele modellen.

Verstelbaarheid
Wanneer je jouw leden meer keuze wilt aanbieden wat betreft oefeningen, dan ga je voor een verstelbare bank. Hierbij is het ook van belang in hoeveel standen de bank te verstellen is. Des te meer standen de bank heeft, des te meer verschillende oefeningen er mogelijk zijn.

Ontwerp
Bij sommige banken is bij de voorste poten een dwarsbalk aangebracht. Dit zorgt voor meer stabiliteit, maar kan ook bij veel oefeningen in de weg zitten. Het beste is dus om te gaan voor een model dat ook stabiel staat zonder dwarsbalk.

Verrijdbaar
Moet je de bank vaak verplaatsen in je fitnessruimte? Kies dan voor een model met wielen en een handvat.

Voordelen van de verstelbare fitnessbank

In tegenstelling tot een vlakke bank, is deze soort verstelbaar. Een verstelbare bank heeft altijd een verstelbare rugleuning, maar bij sommige modellen zijn ook andere onderdelen, zoals de zitting, verstelbaar. Het voordeel hiervan is dat je de onderdelen kunt instellen onder verschillende hoeken. Hierdoor zijn er veel meer oefeningen mogelijk. Door de verstelbare bank steeds in een andere hoek te verstellen, belast je telkens een andere spiergroep. Met een verstelbaar fitnessbankje is het dus mogelijk om veel meer spiergroepen te trainen.

Verstelbaar fitnessbankje kopen bij Studion

Wil jij een verstelbaar fitnessbankje kopen? Dan ben bij de bij Studion aan het juiste adres. Studion heeft een ruim assortiment voor ieder segment en in elke prijsklasse. Een populaire en multifunctionele bank is de Strongbox van Escape. Dit is een alles-in-een workout station met een super gaaf design die zowel als fitnessbank en als opbergruimte voor fitnessmaterialen gebruikt kan worden. Daarnaast heeft Studion ook de Escape Deck 2.0 in het assortiment. Dit multifunctionele workout systeem kan zowel als aerobic platform en als verstelbare krachttrainingsbank worden gebruikt. De adjustable bench is een krachttrainingsbank waarbij de rugleuning op 7 niveaus en de zitting op drie niveaus kan worden ingesteld. Dit zorgt voor veel verschillende trainingsopties voor de gebruiker. Heb jij interesse in een verstelbare fitnessbank? Bekijk dan ons gehele assortiment of neem contact op met Studion. Wij staan klaar voor al je vragen.