skip to Main Content

BODY BIKE INTERNATIONAL WINT NATIONALE DEENSE INITIATIVE PRIJS!

  • Blog

Met trots kunnen we je mededelen dat BODY BIKE de felbegeerde initiatiefprijs van de Deense MKB brancheorganisatie DI Vendsyssel heeft gewonnen!

 

Over de Initiative Award 2019 

De prijs wordt uitgereikt aan de meest enthousiaste, creatieve en gedreven speler onder de kleine en middelgrote bedrijven in Denemarken.

De ontvanger van de Initiative Award mag niet meer dan 100 medewerkers in dienst hebben, moet een platform voor groei hebben gecreëerd door middel van speciale initiatieven op het gebied van marketing, technologie, onderwijs of andere belangrijke gebieden, en moet een sterke prestatie hebben geleverd op het gebied van onder andere omzet en winst.

 

Digitale innovatie

Van bijzonder belang voor DI Vendsyssel was de innovatie van BODY BIKE om de traditionele fietsconsole te vervangen door een innovatieve smartphone oplossing. BODY BIKE gebruikers kunnen nu de fiets synchroniseren met een app op hun telefoon, waarbij het telefoonscherm als real-time display tijdens de training wordt gebruikt – en, wat belangrijk is, hun gegevens bewaren, zodat ze hun training eenvoudig kunnen volgen en plannen.

 

 

Dit jaar nog lanceert BODY BIKE een nieuwe bike met 21″ touchscreen in samenwerking met Wexer, de specialist in virtuele groepslessen. Het scherm kan 180° draaien om trainingsprogramma’s aan te bieden die op de vloer voor de fiets kunnen worden uitgevoerd.

“BODY BIKE heeft uitstekend ingespeeld op de digitale mogelijkheden van vandaag en loopt voorop in een aantal enerverende ontwikkelingen, met veel meer mogelijkheden die al in de pijplijn zitten”, zegt Richard Fynbo van DI Vendsyssel. “BODY BIKE heeft onlangs een medewerker van de R&D-afdeling – een ingenieur die gespecialiseerd is in industrieel ontwerp – in dienst genomen die verantwoordelijk zal zijn voor de verdere ontwikkeling van de bestaande app en de verdere digitalisering van de BODY BIKE”, bevestigt Uffe A Olesen, CEO van BODY BIKE.

 

 

Grensverleggend

Een andere samenwerking – met Plastix, gevestigd in Hvide Sande – heeft geleid tot de ontwikkeling van een duurzamere indoor bike. BODY BIKE OceanIX, vervaardigd uit gerecycled plastic van oude visnetten, heeft sinds de lancering in april 2019 tot nu toe meer dan 1.000 exemplaren verkocht.

“We zijn zeer vereerd dat we deze prijs hebben mogen ontvangen, die onze commitment voor innovatief denken erkent en waardeert, zonder dat dit ten koste gaat van de bedrijfsprestaties,” zegt Kim Hessellund, eigenaar van BODY BIKE.

 

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details