skip to Main Content

BODY BIKE OceanIX: een wereldprimeur in de strijd tegen plasticvervuiling!

  • Blog
[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.19.5″]

Als reactie op de wereldwijde crisis van plasticvervuiling in de oceanen, heeft BODY BIKE een wereldprimeur: een indoor cycling bike die is gemaakt van gerecycled plastic van commerciële visnetten.

OceanIX
De nieuwe bike, OceanIX, is een BODY BIKE® SMART+ en wordt geleverd met alle functionaliteiten die je van het SMART+ model mag verwachten. Dit is inclusief de ANT+ en BLE-integratie, waarmee prestatiegegevens kunnen worden verstuurd naar een app op het apparaat (smartphone) van de gebruiker waarmee gegevens kunnen worden gedeeld met een persoonlijk account in Strava. Je kunt zelfs je smartphone of tablet opladen met de power (stroom) die tijdens het fietsen wordt gegenereerd!

Plastic visnetten
De OceanIX komt daarom bewust in slechts één onderscheidende kleur: oceaanblauw. Het gerecyclede plastic dat in de fiets wordt gebruikt, is afkomstig van de Deense onderneming Plastix, die oude plastic visnetten koopt van commerciële vissersvloten in Alaska, Schotland, Scandinavië en IJsland. Dit voorkomt dat de netten worden weggegooid in de oceaan, verbrand of begraven op stortplaatsen.

De visnetten worden vervolgens handmatig gesorteerd en omgezet in pellets van gerecycled plastic, die voor andere doeleinden kunnen worden gebruikt.

Uffe A. Olesen, CEO van BODY BIKE, legt uit: “Toen we het team van Plastix ontmoette, begon ik meteen na te denken over hoe we dit gerecycleerde plastic zouden kunnen gebruiken. De situatie in onze oceanen is naar mijn mening onaanvaardbaar; Ik kon niet langer gewoon achterover leunen en toekijken.”

“We kochten een ton van het Plastix-materiaal om te experimenteren, om te zien hoe we het zouden kunnen gebruiken in ons productieproces. Het resultaat is een heel bijzondere fiets, de OceanIX, die we produceren met dit gerecyclede visnettenmateriaal.”

“OceanIX is een bike waar we ongelooflijk trots op zijn! Het is niet zomaar een fitnessapparaat; het is een deel van een oplossing. Het is iets dat we doen, omdat we vinden dat het goed is om te doen en het is iets waarvan we geloven dat het iedereen zal aanspreken die hun steentje wil bijdragen voor de wereld.”

“Het is bovendien het eerste commerciële fitnessapparaat ter wereld waarin dit gerecyclede materiaal gebruikt wordt!”

OceanIX zal officieel worden gelanceerd op de FIBO (4 t/m 7 april, 2019) in Keulen, Duitsland.

Voor vragen of meer informatie, kun je  contact opnemen met HDD GROUP via info@hddgroup.com of bel naar +31 (0)416 33 43 15.

 

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.19.5″ src=”https://www.studionfitness.com/files/2019/02/1100-uffe-body-bike-oceanix.jpg” /][et_pb_text _builder_version=”3.19.5″]

Aanvraag Studion aanbieding Q3-2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]