skip to Main Content

BULGARIAN BAG: geïnspireerd door worsteltechnieken, geliefd bij fitness fanaten.

De Bulgarian Bag is een unieke trainingstool, speciaal ontworpen door worstelaars en bedoeld om je explosiviteit te verbeteren. Perfect voor het uitvoeren van verschillende krachtige oefeningen voor het boven- en onderlichaam. Denk bijvoorbeeld aan rotation swings, step ups, jump squats, upright rows of overhead lunges. De bag heeft 3 handgrepen aan de achterzijde en 2 handgrepen met lussen aan de voorzijde. Hierdoor kun je de zak op verschillende manieren vasthouden tijdens een workout. De Bulgarian Sandbag is ook leverbaar met gewichten van 5, 10 en 15 kg. De varianten zijn anders van kleur, waardoor de bags gemakkelijk van elkaar te onderscheiden zijn.

De Bulgarian Bag is onovertroffen als tool voor bewegingspatronen in 360 graden en bewegingen in drie vlakken. Het voegt dynamische, roterende oefeningen toe aan één-op-één PT sessies en is van toegevoegde waarde voor ieder functioneel trainingsprogramma in groepen.

Twee op de bag genaaide nylon riemen met lus worden gebruikt voor een veelvoud aan bewegingen van het bovenlichaam. Extra sterk synthetisch leer met een vinyl coating maakt ze gemakkelijk schoon te maken en comfortabel in gebruik. Heldere, in het oog springende kleuren om de gewichtskeuze eenvoudig te maken en beginners te betrekken. Zeer geschikt voor het ontwikkelen van gripkracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen.

VOORDELEN VOOR CLUBS, PERSONAL TRAINERS EN GEBRUIKERS 

 • Sterk en duurzaam.
 • Gemakkelijk schoon te maken en hygiënisch, dus perfect voor drukke studio’s en veelvuldig
 • Perfect te gebruiken voor personal training, functionele training, small group training en
 • Effectieve training voor de achterste spierketen, rotatietraining en training van het
  transversaal vlak.
 • Product voor complete total body training met vier verschillende gewichten, zodat het
  aangepast kan worden aan elk fitnessniveau.
 • Uitdagend alternatief voor de powerbag. Drie buitenste handgrepen zitten bovenop de bag
  voor krachttraining en extra trainingsopties.

ONTWIKKELAAR BULGARIAN BAG
Ivan Ivanov ontwikkelde de Bulgarian Bag in 2005. Hij werkte in de VS als Grieks-Romeinse worstelcoach en was op zoek naar een trainingstool die zijn worstelaars in staat stelde om explosieve acties en dynamische bewegingen bij het pushing, twisting, swinging, pulling, bending, rotating, squatting, lunging en throwing te verbeteren. Ivanov werd geïnspireerd door de traditie van herders die krachthandelingen met schapen en geiten uitvoeren op braderieën in zijn geboorteland Bulgarije. De Bulgarian Bag is gemaakt als een moderne interpretatie van de oude traditie.

5kg Dikte: 18cm
8kg Dikte: 19cm
12kg Dikte: 20cm
17kg Dikte: 22cm

Land van herkomst: Bulgarije.

Materialen: PVC over een synthetische foam, met nylon banden.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details