skip to Main Content

Club in de spotlight: Health & Fit Sports Monster

Peter de Kleer: “Het is helemaal van deze tijd om met technologie (smartphone, tablet) aan de slag te gaan binnen de fitnessclub” 

Per 1 mei 2018 is Health & Fit Sports Monster gestart met FunXtion. We spraken met mede-eigenaar Peter de Kleer over zijn eerste ervaringen met FunXtion.

Kun je iets vertellen over de achtergrond van Health & Fit Sports?
“Mijn collega’s Uwe en Manfred zijn ooit eens begonnen als Manueel Therapeut. Na een groot aantal jaar dit te hebben gedaan, was het voor hen tijd voor de volgende stap om mensen nog verder te kunnen helpen en sterker/beter te maken.”

“Toen ik er inmiddels was bijgekomen, zijn we op 13 januari 2014 de sportschool gestart. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een zeer gezellige “middelgrote” sportschool. We zijn in 2017en 2018 uitgeroepen tot de beste sportschool van de gemeente Westland en daarbij ook beste Personal Trainer.”

“Het voordeel van sporten bij Health & Fit Sports is dat we sport en gezelligheid belangrijk vinden. Over gezelligheid valt niet te twisten bij ons, maar dit moet wel in combinatie zijn met fysieke arbeid. Met de achtergrond die hier is, kunnen we met de manuele therapie ook mensen met echte fysieke klachten helpen. Hierdoor kunnen we mensen van hun problemen afhelpen en voldoende coachen en begeleiden naar een fitter en gezonder bestaan. Dit betekent echter niet dat we ons richten op de “lichamelijk minder sterke mensen”, maar we richten ons echt op familie fitness. Mensen van jong en minder jong die graag hun sportieve doelstellingen willen bereiken in een prettige sportomgeving waar ze zich thuis voelen.” 

Waarom hebben jullie voor FunXtion gekozen?
“We hebben voor FunXtion gekozen omdat het een heel divers en breed aanbod heeft aan trainingen. Daarnaast is het helemaal van deze tijd om met technologie (smartphone, tablet) aan de slag te gaan binnen de fitness. De MOVE-IT! lessen zijn vooral leuk en uitdagend om te doen. Door de verschillende oefeningen en opzwepende muziek kun je wel stellen dat het voor ons de perfecte manier was om trainingen aan te bieden aan onze klanten.”

Welke doelgroepen maken vooral gebruik van FunXtion?
“De doelgroep die het meest gebruikmaakt zijn leden in de leeftijdscategorie van 16 tot 55 jaar. Een best grote groep bij ons, die dit met groot enthousiasme om de 1 à 2 dagen doet.”

Hebben jullie ook nieuwe doelgroepen aangetrokken met FunXtion?
“Je merkt wel dat er steeds meer mensen zich aan willen melden voor bijvoorbeeld de Move-it lessen. Vooral mensen die eigenlijk weinig van groepslessen moesten hebben.”

Geven jullie ook Small Group Trainingen met FunXtion?
“Met FunXtion zijn we nog niet met Small Group Trainingen begonnen, wel met Move-it. Mensen melden zich online aan, en op deze manier kunnen we een plekje binnen onze les garanderen. Na afloop van de les melden de meeste mensen zich gelijk weer aan voor de les de dag erna of 2 dagen later.”

Hoe hebben jullie promotie voor FunXtion gemaakt?
“We hebben promotie voor FunXtion gemaakt door het aangeleverde beeldmateriaal bij ons op de TV te laten zien en mensen “face to face” te vertellen wat er allemaal te gebeuren stond. We hebben ook kleine teasers op Facebook gedaan. Maar ik merkte echt dat de filmpjes op de TV en de mond-tot-mondreclame het beste werkten. Buiten de club hebben we ook reclame gemaakt via onze marketing formule, deze gaan via Facebook, Instagram en via Adwords. Hier kregen we ook veel reacties op.”

Maken jullie gebruik van de Reserved Area op Funxtion.nl voor bijvoorbeeld marketingmaterialen of de workout of the month (wom)?
“Sinds kort maken we ook gebruik van de reserved area. Op die manier kunnen we kijken wat de volgende workout of the month is. Het marketingmateriaal dat we via FunXtion hebben gekregen, staat daar ook op en we gebruiken dit nog steeds.”

Heb je nog tips voor FunXtion om zaken te verbeteren/optimaliseren?
“Ik zou nog weinig kunnen ontdekken wat FunXtion nu kan verbeteren. We zijn nog lekker aan het ontdekken hoe groot het concept is. Tot nu toe is het voor ons een hele goede uitkomst en zijn we dik tevreden!”

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details