skip to Main Content

Club in de spotlight: HealthCity Waalwijk

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″]

Xander van Tilburg, Clubmanager bij HealthCity Waalwijk over de BODY BIKE SMART+ en het aantrekken van nieuwe doelgroepen 

 

HealthCity Waalwijk bestaat alweer 10 jaar en de club presenteert zich als een all inclusive fitness boutique; een club die alles in huis heeft op het gebied van fitness, groepslessen en wellness. De voornaamste doelgroep is mensen van middelbare leeftijd of ouder die een volledige begeleiding willen.

We spraken met de nieuwe clubmanager van HealthCity Waalwijk over zijn club, de BODY BIKE en de doelgroepen in zijn club. 

Hoe lang maken jullie al gebruik van de BODY BIKE SMART+?
Xander: “Wij maken ondertussen alweer ander half jaar gebruik van de BODY BIKE SMART+.”

Hoeveel cycling lessen bieden jullie wekelijks aan?
Xander: “Wij bieden 6 lessen per week aan verspreid over 4 dagen.”

Een belangrijke trend in indoor cycling is om aparte lessen voor verschillende doelgroepen aan te bieden. Enkele (nieuwe) doelgroepen voor indoor cycling zijn bijvoorbeeld wielrenners, fanatieke sporters en senioren.  Welke doelgroepen wat betreft indoor cycling kunnen jullie in de club onderscheiden?
Xander: “Clubleden kunnen wij onderscheiden op basis van leeftijd: jeugd, volwassen, middelbaar en senior. Bij de indoor cycling lessen vind je voornamelijk senioren, mensen van middelbare leeftijd en jeugd onder de 18 jaar. Deze doelgroepen kunnen wij vervolgens opsplitsen op basis van de volgende doelstellingen: sport (conditie), fun en afvallen.” 

Heeft de aanschaf van de BODY BIKE SMART+ ervoor gezorgd dat de club nieuwe doelgroepen heeft aangetrokken?
Xander: “Jazeker! Een doelgroep die werd aangetrokken waren leden die eerder hun interesse in cycling hadden verloren. Daarnaast werden de buiten fietsers ook geënthousiasmeerd om meer binnen te gaan fietsen.”

Verschillende doelgroepen hebben ook verschillende behoeften en eisen. Wielrenners en fanatieke sporters willen graag hun prestaties meten via bijvoorbeeld wattage training en willen gericht trainen binnen trainingszones. Informatie over hun resultaten ontvangen ze graag via een app.

Wordt er binnen Healthcity wat betreft indoor cycling veel gebruikgemaakt van wattage training?
Xander: “Ja, er wordt veel gebruikgemaakt van wattage trainingen, al is dit wel heel afhankelijk van de instructeur en de deelnemer. Een deelnemer die ‘fun’ als fitnessdoel heeft, is vooral geïnteresseerd in de muziek en de lesgeefstijl. Bij de fitnessdoelen ‘afvallen’ of ‘sport (conditie)’ dan maken leden wel  degelijk gebruik van wattage trainingen tijdens de lessen.”

Zijn gebruikers van de SMART+ op de hoogte van de mogelijkheden van de SMART+?
Xander: “Ja, onze instructeurs hebben aan leden verschillende trainingen hierover aangeboden.” 

Wat zijn voor jou de belangrijkste voordelen van de SMART+?
Xander: “Dat alles meetbaar is tijdens de training en er duidelijke doelen gesteld kunnen worden.”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details