skip to Main Content

Club in de spotlight: Healthclub45

Rick Verstegen van Healthclub45: “Inzicht in prestatie(verbetering), dat is wat mensen graag willen vandaag de dag, vergelijken en delen met anderen!” 

Healthclub45 is een moderne fitnessclub in de gemeente Geldermalsen, een club die continu in beweging is. We spraken met Rick Verstegen, eigenaar van Healthclub45, over zijn club en de BODY BIKE SMART+ die hij begin mei aangeschaft heeft.

Wat maakt Healthclub45 zo speciaal?
Rick: “Dat is het personeel! Bij ons werken mensen met passie voor hetgeen wat ze doen. Ze weten wat ze willen, kunnen goed communiceren met leden, zijn betrokken en hebben een goede focus. Ik denk dat dat een verschil maakt. Dit zijn de mensen waarvan ik wil dat ze in met club rondlopen; mensen met passie voor het vak.”

Hoeveel cycling lessen bieden jullie wekelijks aan?
Rick: “Vrijwel dagelijks staat er een indoor cycling les op het rooster, soms in de ochtenduren en soms in de avonduren, zodat leden nooit een les hoeven te missen.”

Een belangrijke trend in indoor cycling is om aparte lessen voor verschillende doelgroepen aan te bieden. Enkele (nieuwe) doelgroepen voor indoor cycling zijn bijvoorbeeld wielrenners, fanatieke sporters en senioren. Welke doelgroepen wat betreft indoor cycling kunnen jullie in de club onderscheiden?
Rick: “Wij hebben ook exact de drie doelgroepen die in onze club die hierboven zijn opgenoemd, namelijk wielrenners, fanatieke sporters en senioren. De senioren fietsen meestal ’s ochtends en de andere doelgroepen ’s avonds.”

Heeft de aanschaf van de BODY BIKE SMART+ ervoor gezorgd dat de club nieuwe doelgroepen heeft aangetrokken?
Rick: “Nog niet, we hebben de BODY BIKE SMART+ ook nog maar twee maanden in de club staan. We verwachten komende winter wel weer meer wielrenners.”  

Verschillende doelgroepen hebben ook andere behoeften en eisen. Wielrenners en fanatieke sporters willen graag hun prestaties meten via bijvoorbeeld wattage training en willen gericht trainen binnen trainingszones. Informatie over hun resultaten ontvangen ze graag via een app. Wordt er binnen Healhtclub45 wat betreft indoor cycling veel gebruikgemaakt van wattage training?
Rick: “Jazeker, iedereen gebruikt de app van BODY BIKE SMART+, ook de senioren. We hebben in het begin veel informatie gegeven over de mogelijkheden van de SMART+, zodat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de voordelel van de bike.”

Wat werd/wordt er door Healthclub45 gedaan om (potentiële) leden te informeren over de mogelijkheden van de SMART+?
Rick: “We hebben tijdens de reguliere lessen veel verteld over de mogelijkheden van de SMART+. Daarnaast hebben we uiteraard onze (promotie)kanalen ingezet om leden te informeren.”

Wat vind je de voordelen van de SMART+?
Rick: “Naast de BODY BIKE een erg solide en onderhoudsarme fiets is, is het grootste voordeel dat leden inzicht krijgen in hun prestaties. Hierdoor wordt het ook mogelijk om de prestaties te verbeteren. En dat is wat mensen vandaag de dag willen zien, vergelijken van data en deze delen met anderen. Het stimuleert mensen enorm om op deze manier hun eigen prestaties te verbeteren. Fietsen op een SMART+ wordt voor de gebruikers veel uitdagender!”

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details