skip to Main Content

De komst van de BODY BIKE SMART+ heeft ons sportcentrum een goede impuls gegeven!

Sportcentrum Dijkman.

Mede-eigenaar Stephan van Dijken: De komst van de BODY BIKE SMART+ heeft ons sportcentrum een goede impuls gegeven!”

In januari 2012 opende Sportcentrum Dijkman haar deuren; een jonge onderneming in de regio Appingedam en Delfzijl. Het sportcentrum kenmerkt zich door de huiselijke sfeer en de persoonlijke aandacht. In november 2018 werd de club uitgerust met 25 gloednieuwe BODY BIKES SMART+. Ook het wall design in de club is ontworpen door HDD GROUP.

We spraken met mede-eigenaar Stephan van Dijken over de club, indoor cycling én de BODY BIKE SMART+.

KEUZE BIKE
Stephan: “We zijn erg blij met de komst van de BODY BIKE SMART+. Eindelijk kunnen we exact metingen uitvoeren, zoals omslagpunten, hartslag en wattages. Voor de komst van de BODY BIKE SMART+ fietsten we vanaf de opening op de BODY BIKE SUPREME. Dit was een heel betrouwbare fiets, we hebben nooit technische problemen met deze fiets gehad. Zoals elke ondernemer gaan we graag met de tijd mee om aan de behoeften van onze leden te voldoen en daarom waren we op zoek naar een andere bike. Een bike die uitblinkt in connectiviteit en waarbij prestaties meetbaar worden.”

“Bij de uiteindelijke keuze zijn we niet over één nacht ijs gegaan. We hebben ook bikes van andere merken op proef gehad. De BODY BIKE SMART+ kwam voor ons als beste uit de bus, met name de betrouwbaarheid, de app en de geometrie van de bike sprak ons erg aan. Zo kan de BODY BIKE SMART+ fijner afgesteld worden in vergelijking met andere indoor bikes.”

BODY BIKE APP
Stephan: “We geven de voorkeur aan een app boven een beeldscherm. Een beeldscherm op de bike kan altijd kapot gaan door bijvoorbeeld zweet. Daarnaast is een app betrouwbaarder en kan makkelijker geüpdatet worden. Het gebruik van je mobiele telefoon in combinatie met een app is voor ons de ideale oplossing.”  

“Op ons rooster staan 8 fietslessen per week met gemiddeld 20 deelnemers. We onderscheiden hierbij twee soorten doelgroepen: de echte wielrenners en de “gewone” fietsers. Bij beide doelgroepen gebruiken we de app als leidraad, de lessen worden dus samengesteld op basis van de app. Bij de wielrenners werken we veel met intervaltraining en FTP-punten. In de gewone fietslessen “leren” we de deelnemers vooral fietsen. We leggen bijvoorbeeld uit wat het klimtempo is, zodat de deelnemers daar zelf hun weerstand op af kunnen stellen. Tijdens het coachen van de groep is dit ook erg handig en zo kun je gemakkelijker mensen testen.”

“De gegevens worden geïntegreerd in wat je aan het vertellen bent. Je hoeft nooit meer te zeggen: weerstandsknop een kwartslag naar rechts draaien. Het noemen van een getal is voldoende om in een bepaalde kleurzone te rijden. Iedereen fietst op zijn eigen tempo en intensiteit. Een beginner weet precies dat hij of zij niet te zwaar fietst. Dit is essentieel voor veiligheid en kwaliteit.”

GOEDE IMPULS
“Om de nieuwe bike te promoten hebben we veel gebruikgemaakt van social media. Door de komst van de nieuwe bike zijn er meer bestaande leden gaan fietsen en hebben we veel nieuwe leden aangetrokken. De komst van de BODY BIKE SMART+ heeft ons sportcentrum een goede impuls gegeven!”

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details