skip to Main Content

“De strakke look van de BODY BIKE is fantastisch!”

Eigenaar Willem Nijkamp van Kick Off Gym Zeewolde:
“De strakke look van de BODY BIKE is fantastisch!”

Enkele weken geleden heeft Kick Off Gym uit Zeewolde gekozen voor de Special Edition van de BODY BIKE Supreme. Elk jaar ontwikkelt Studion een Special Edition BODY BIKE. Dit is een BODY BIKE met een uniek design op de cover van de fiets. Deze Special Edition BODY BIKES worden eenmalig geproduceerd en zijn in 2019 niet meer verkrijgbaar. We vroegen eigenaar Willem Nijkamp van Kick Off Gym het hem van het lijf over zijn club, indoor cycling en de BODY BIKE.

Kun je wat meer vertellen over Kick Off Gym Zeewolde?
Per 1 september bestaan we 5 jaar! Voordat ik deze sportclub begon trainde ik bij een andere fitnessclub. Daar waren de prijzen vrij hoog en ik was ervan overtuigd dat sfeer, beleving en service beter konden. Daarom ben ik zelf een sportclub begonnen met lagere prijzen en een goede prijs-kwaliteitverhouding. We willen graag een leuke en relaxte sfeer neerzetten en goede service verlenen. We hebben een grote ruimte, veel fitnessmaterialen en -apparatuur en een groot aanbod in groepslessen.

Hoeveel cycling lessen bieden jullie wekelijks aan?
We bieden 3 lessen per week aan, op de maandagavond, woensdagavond en zondagochtend.

Een belangrijke trend in indoor cycling is om aparte lessen voor verschillende doelgroepen aan te bieden. Enkele (nieuwe) doelgroepen voor indoor cycling zijn bijvoorbeeld wielrenners, fanatieke sporters en senioren. Welke doelgroepen wat betreft indoor cycling kunnen jullie in de club onderscheiden?
We zien vooral een verdeling in wielrenners en recreanten. De wielrenners gaan in de zomerperiode veel buiten fietsen en trekken in de winterperiode weer richting de club.

Bieden jullie verschillende cycling lessen aan voor verschillende doelgroepen?
We bieden één soort les aan. Er is geen groot verschil merkbaar in het soort deelnemers waar we de lessen op afstemmen.

Twee weken geleden hebben jullie de BODY BIKE Supreme aangeschaft. Waarom hebben jullie voor het kopen van een spinningfiets, gekozen voor de Special Edition van de BODY BIKE Supreme gekozen?
De bikes die we hiervoor hadden waren van een ander merk, maar de aanbieder ging failliet waardoor er geen onderhoud meer kon plaatsvinden. Ook hadden we twee verschillende soorten bikes en veel bikes waren aan vervanging toe. Ik kwam BODY BIKE tegen op de stand tijdens de FIBO, ze maakten een goede indruk op me en draaien al lange tijd mee in de markt, dat gaf me een goed gevoel. Verder heb ik al veel andere materialen aangekocht via HDD GROUP en heb ik goed persoonlijk contact met de accountmanager. De reden dat ik voor de Supreme heb gekozen ten opzichte van de Classic was het kleine prijsverschil, de strakke look en de extra features. De special edition was een goede deal – dus de keuze was dan toch snel gemaakt.  

Wat vind je de voordelen van de BODY BIKE Supreme?
Het fijne aan de BODY BIKE is dat het erg strak oogt, ze gloednieuw zijn en soepel ‘lopen. Ook een groot voordeel is dat nu alle deelnemers van de lessen dezelfde bike hebben en er geen onenigheid of voorkeur ontstaat bij een bepaalde bike.

Wat vinden leden en instructeurs van de BODY BIKE Supreme?
De bikes zijn gloednieuw, en springen erg in het oog. Wat ze vooral merken is de goede weerstand-knop, bij de oude bikes merkte je geen verschil – hoeveel je ook bleef draaien – totdat hij vast schoot en ineens niet meer verder kon trappen. Bij de BODY BIKE is de weerstand knop heel soepel en gaat de weerstand heel geleidelijk omhoog.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details