skip to Main Content

Derks4sport Wijchen

Onlangs schafte Derks4sport voor twee locaties in totaal 50 BODY BIKE Classics Special Edition aan voor de vestigingen in Wijchen en Beuningen. We spraken met manager Marcel Fassbender over zijn club en de BODY BIKE.

Kun je wat vertellen over de achtergrond van het fitnesscentrum?

Marcel: “Het is begonnen met Frans Derks in een kleine school op Alverna in het begin van de jaren 80. Vandaar zijn we naar de Burchtstraat gegaan. Toen Frans Derks stopte, heeft zijn zoon Wilfred het overgenomen en zijn ze naar het oude postkantoor op het grasveld bij de Homberg gegaan. Toen naar de Buizerdstraat in de Prins Willem Alexander school. Hierna hebben we het houten gebouwtje van de Piekenstulp overgenomen. Vervolgens zijn we naar de Vijverlaan gegaan. We kregen de mogelijkheid om het pand ernaast te kopen en dat is echt ons paradepaardje!”

“Derks4sport speelt ook in op medische klanten. Zo kunnen mensen met rugklachten, kinderen met overgewicht, diabetes, met een aangeboren hersenafwijking, obesitas en fysiotherapeuten bij ons terecht. Ons personeel is opgeleid om deze mensen te mogen en kunnen begeleiden. Wij zijn de enige fitnessclub in de regio. Ook is er een samenwerking met de fysiotherapeuten van Fysio Fit Wijchen. Zij huren bij ons de ruimte en klanten die na negen behandelingen zijn uitgeoefend krijgen dan een warme overdracht naar onze fysiotherapeuten. Zij nemen het dan over.“

Momenteel heeft het fitnesscentrum 8 vestigingen in de omgeving van Nijmegen, waaronder Nijmegen zelf, Wijchen, Grave, Heesch en Beuningen.

Op twee locaties wordt indoor cycling gegeven. Onlangs zijn op beide locaties door Studion nieuwe BODY BIKES Classics Special Edition geplaatst.

Marcel: “Ik geef al 13 jaar les op de BODY BIKE en ben er zeer tevreden over. Ik heb ook weleens andere fietsen geprobeerd, maar daar was ik een stuk minder tevreden over. In drie maanden tijd hadden we met deze andere fietsen net zoveel mankementen aan de fiets als met de BODY BIKE in 13 jaar tijd. De BODY BIKE blinkt uit in duurzaamheid en vormgeving.”

“Het zijn niet allemaal splinternieuwe BODY BIKES die we aangeschaft hebben. We hebben ook gebruikgemaakt van een speciale aanbieding van Studion om BODY BIKES voordelig aan te schaffen die op een event slechts één keer zijn gebruikt.”

“We werken met een zeer goede onderhoudsmonteur. De BODY BIKES worden regelmatig nagekeken en schoongemaakt. Als er ook maar iets niet helemaal in orde is, dan wordt dit direct gerepareerd en kapotte of beschadigde onderdelen worden direct vervangen. Hierdoor hebben we wel 13 jaar lang met dezelfde BODY BIKES kunnen fietsen!”

Marcel Fassbender: “We hebben ook weleens andere indoor cycles gehad, maar daar hadden we in drie maanden tijd net zoveel mankementen aan als met de BODY BIKE in 13 jaar tijd!”

 

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details