skip to Main Content

Fun staat op nummer 1 en de BODY BIKE helpt je daarbij!

Pascal van Zijl, groepsfitness manager bij Ten Tije sport:“Fun staat op nummer 1 en de BODY BIKE helpt je daarbij!”

Ten Tije Sport & Welness beleving wilde spinningfietsen gaan aanschaffen en kwamen in aanraking met BODY BIKE. Ze hebben 45 BODY BIKES SMART+ aangeschaft. “We zijn benieuwd naar de eerste ervaringen!”

Pascal: “Ten Tije sport & wellness beleving is in 1983 opgericht. In de 35 jaar dat de club nu bestaat, zijn er veel mijlpalen bereikt. Zo werd het lesaanbod jaarlijks steeds groter. Niet alleen omdat de vraag naar groepsfitness programma’s steeg, maar ook omdat de club wil inspelen op de nieuwste trends.”

“We zijn gestart met de nieuwste trend POUND en naast deze les bieden we ook ‘Shape’ lessen aan. Gemiddeld over 1 week zijn er 1100 leden die deelnemen aan een groepsles. Deze aantallen behalen we onder andere omdat we 4 groepsleszalen tot onze beschikking hebben.”

Wat voor soort indoor cycling lessen bieden jullie aan?
“Wij hebben RPM, Les Mills SPRINT en wattagetraingen op het lesrooster staan. En er zit nog meer aan te komen!”

Waarom hebben jullie gekozen voor de BODY BIKE?
Uiteraard hebben we ook gekeken naar andere opties. Wattage meten is iets wat vandaag de dag steeds interessanter wordt. Er zijn meerdere modellen op de markt. Maar het design van de BODY BIKE sprak ons het meeste aan.”

En waarom hebben jullie gekozen voor de BODY BIKE SMART+?
“Het is 2018, we willen mee me de tijd en de techniek. Op dit moment kunnen we zo veel extra met de SMART+ bike waardoor we ons lesaanbod ook groter kunnen maken en meer diversiteit in de lessen hebben.”

Hoe beleven de instructeurs en de leden de BODY BIKE SMART+?
“Dit verschilt enorm per leeftijd en gebruiker. Enkele deelnemers waren bang dat ze niet meer mee konden doen met de indoor cycling lessen omdat ze geen smartphone hebben. Totdat ze de eerste rit hadden gemaakt en ontdekten dat het ook zonder smartphone kan. De uitstraling en het instellen van de fiets werd beoordeeld met een dikke 10!”

Maken de leden genoeg gebruik van de mogelijkheden van de SMART+?
“Nog niet, maar dit heeft tijd nodig. Ons lesaanbod wordt uitgebreid met een les waarbij gebruik van de app straks noodzakelijk is. Zo gaan we ook Vo2 Max testdagen aanbieden onder begeleiding van een instructeur. Je merkt nu dat leden langzaam gaan wennen aan de BODY BIKE SMART+ en bereid zijn om de volgende stappen te nemen met de technische snufjes van de BODY BIKE SMART+.”

Heb je nog tips aan clubs bij de keuze voor een indoor cycling?
“Het herfstseizoen is begonnen. We hebben enorm veel mooie dagen gehad waardoor fietsers lekker lang buiten hebben kunnen fietsen. Nu de donkere en vooral natte dagen er weer aan komen, is dit het moment om het juiste programma in je club aan te bieden.”

Wil je nog iets anders kwijt?
De BODY BIKE SMART+ is een enorm vette fiets! Maar vergeet niet…. Het gaat niet alleen om de fiets. FUN staat op nummer 1 en deze BIKE helpt je daarbij.

 

Ben jij bezig met je fitnessinrichting of fitness materiaal? Wil je advies over spinningfietsen of BODY BIKE in het bijzonder? Neem dan contact met ons op!