skip to Main Content

Hoe ziet ‘social distancing’ in fitnessclubs en -studio’s eruit na de heropening?

Na de heropening van de fitnessclubs en –studio’s in Nederland en België, zullen de clubs er toch wat anders uitzien.

Er zijn nieuwe veiligheidsprotocollen van kracht, zoals verplichte maskers, beperkte capaciteit, uit elkaar geplaatste apparatuur, intensieve schoonmaakschema’s en vernieuwde ventilatiesystemen.

Veel clubeigenaren vinden de vereiste maatregelen onhandig als leden sporten in de club, vooral het handhaven van de social distancing.  

In veel fitnessclubs en -studio’s lopen mensen vaak door elkaar naar een les of een toestel. Hoe kunnen je leden zich toch aan de sociale afstand houden?

Slimme, creatieve clubdesigns creëren ruimtes waar leden nog steeds de allerbeste ervaringen kunnen hebben en blijvende resultaten kunnen boeken.

LAAT LEDEN MET VERTROUWEN TERUGKEREN NAAR DE CLUB

Bij Escape weten we dat de inrichting van een club of studio moet werken voor de eigenaar, het personeel en de trainers, én voor de leden en klanten.

Van specifieke vloerzones tot inspirerende functionele trainingszones en individuele apparatuur en trainingsruimtes: wij weten hoe we een fitnesservaring kunnen bieden die echt werkt en die leden het vertrouwen geeft om terug te komen naar de club.

Alle delen van de fitnessvloer worden door de coronamaatregelen en de daarbij horende protocollen beïnvloed, met name de ruimtes die voor functionele training worden gebruikt.

Maar leden zullen nog steeds dezelfde eisen aan hun training en de ruimte stellen.

Dat betekent dat clubs en studio’s innovatief moeten zijn bij de herindeling van de fitnessruimte.

HET CREËREN VAN EEN VEILIGE DOORSTROMING.

Het is erg belangrijk om een algemeen vloerplan voor de doorstroming van je leden te creëren. We hebben daarom een eenrichtingssysteem ontwikkeld met duidelijke visuals voor de bewegingsstroom in de hele club of studio.

Het ontwerp van Escape zorgt ervoor dat ruimtes en looppaden op een logische manier met elkaar verbonden zijn. De visuals helpen mensen om de juiste looprichting aan te houden en afstand te bewaren.

EXTRA SPECIFICATIES.

Vanuit design-oogpunt was het een gemakkelijke keuze om voor de industriële route te kiezen – met een maximale luchtafvoer met luchtkanalen en mooie betonnen muren en branding.

Elke individuele ruimte is genummerd, zodat leden hun trainingsruimte van tevoren kunnen reserveren.

READY FOR ACTION.

Wil je weten hoe het ervaren team van clubdesign experts je kunnen helpen bij de herinrichting van je club of studio? Ongeacht de grootte van je club of studio, wij kunnen elk aspect ontwerpen, van wanden tot vloeren en van apparatuur tot installatie.

Aanvraag vrijblijvend ontwerp trainingsruimte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details