skip to Main Content

Is de fitnessvloer in jouw club altijd schoon en opgeruimd?

Iedere fitnessclub manager weet dat er een balans moet zijn tussen vloeroppervlak, kosten en het geven van trainingservaringen. Gelet op de vaste overheadkosten voor het runnen van een fitnessclub in termen van kosten per vierkante meter, is het belangrijk om zo veel mogelijk ruimte voor training te creëren. De opslag van materialen is hierbij zeer belangrijk. Uitstekende opslag maximaliseert het vloeroppervlak en zet de deur open voor de best mogelijke leden experience.

EEN ESSENTIEEL INGREDIËNT VOOR DE VEILIGHEID VAN JE FITNESSCLUB
Fitnessclubs zijn in de basis niet gevaarlijk, maar veiligheid moet wel serieus worden genomen door iedere eigenaar, manager en trainer. De belangrijkste plicht van een fitnessclub is natuurlijk het aanleren van de juiste manier om iedere oefening uit te voeren. Veiligheid op de fitnessvloer vereist echter ook aandacht op een ander vlak.

Zo is de volgende zin te vinden op de website van een letselschade advocaat: “Je kunt schadevergoeding eisen voor fitnessclub blessures als je je hebt bezeerd als gevolg van niet-opgeruimde materialen en natte vloeren (bijvoorbeeld water op de vloer, losse gewichten).”
Voor alle materialen moet er een veilige plek voor opslag zijn. Laat je leden regelmatig en duidelijk weten dat materialen na gebruik moeten worden opgeslagen.

VIER OPTIES VOOR VEILIGE OPSLAG VAN MATERIALEN
Bij de keuze voor de juiste opslag van verschillende ruimtes in een fitnessclub komt meer kijken dan het opruimen van rommel en het verhogen van de veiligheid. Maak de juiste keuzes, zodat de opslag ook kan bijdragen aan de hele workout beleving. Hier volgen vier opslagvormen, inclusief voorbeelden van de nieuwste reeks van Escape producten. 

FUNCTIONELE MATERIAALREKKEN
Het is in iedere functionele trainingsruimte belangrijk dat materialen goed worden opgeslagen en snel kunnen worden opgepakt. Leden gebruiken sommige materialen maar een paar minuten of seconden, dus het is belangrijk dat de materialen snel gepakt en weer opgeslagen kunnen worden. .
Materialen voor functionele training zijn heel divers, er zijn functionele materialen in alle vormen en maten, van een opgeblazen gym ball tot een kleine gewichtszak, zoals de GRIPR. Een flexibele oplossing met schappen is hiervoor ideaal.

REKKEN EN SCHAPPEN IN TRAININGSFRAMES
Het RACK5 concept is ook beschikbaar als een geïntegreerd onderdeel van de Octagon functional training frames van Escape. De RACK5 schappen zijn hieronder afgebeeld als integrale onderdelen van de T2 en Half Squad frames. Ga van een knaller van 30 seconden met de Rope Pulley naar een paar reps met Bulgarian Bag swings en vervolgens naar het volgende station voor een geweldige workout. Op zoek naar maximale resultaten met een trainingframe? Bouw wat opslag in je frame en je bent er helemaal klaar voor.

STORAGE BOXES
Soms zijn alleen schappen niet genoeg om alle functionele materialen netjes op te slaan. Vooral kleinere materialen, zoals weerstandstubes, bokshandschoenen en foam rollers, liggen vaak over de hele fitnessclub verspreid. Waarom zou je ze geen vast plekje geven?

De Escape Ammo Box is een grote, stevige en verplaatsbare box met 216 liter aan interne opslag. De voordelen zijn onder andere een stevig handvat en wielen, optionele verdelers om de ruimte in vier compartimenten op te delen, een door gasveren aangedreven zachte sluiting en ventilatie om de materialen volledig te drogen.

OPSLAG VAN LOSSE GEWICHTEN
Tenslotte moeten we niet vergeten dat het krachthonk ook een goede opslag nodig heeft, omdat dit vaak de drukste ruimte van de fitnessclub is. Zorg voor de juiste capaciteit en opstelling van je losse gewichten.

De Escape reeks bevat een uitgebreid assortiment aan dumbbell racks, in opslag variërend van 5 tot 15 paar dumbbells. Het flexibele Cross Hub opslagrek is geschikt voor zowel dumbbells als kettlebells en biedt tevens opslag voor medballs en andere materialen. Een voordeel van deze opslag is dat de rekken in een hoek kunnen worden opgesteld of horizontaal voor andere materialen.

Uiteraard beschikt Studion over talloze andere opslagmogelijkheden van diverse merken. We richten jouw nieuwe fitnessclub in of herinrichten een fitnessruimte op een manier die bij jouw club en doelstellingen past. Van vloeroplossingen, opbergoplossingen tot aankleding van de wanden en ruimte.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details