skip to Main Content

Is de functional area in jouw club al winstgevend?

De functional area is een dynamische zone waar leden de mogelijkheid hebben om aan hun kracht, uithoudingsvermogen en algehele fitness te werken door middel van functioneel trainen. Deze trainingsvorm is gericht op bewegingen die de dagelijkse activiteiten nabootsen, waardoor het een favoriete keuze is voor veel sporters. Maar is deze populaire zone ook een winstgevende toevoeging voor jouw club of studio? Ontdek het hier!

1. Lidmaatschapsretentie en aantrekken nieuwe leden

Een van de eerste tekenen van de winstgevendheid van een functional area is de invloed ervan op de lidmaatschapsretentie en het aantrekken van nieuwe leden. Functioneel trainen trekt vaak zowel nieuwe sporters als ervaren atleten aan die op zoek zijn naar variatie in hun routine of specifieke trainingsdoelen hebben. Houd bij hoeveel nieuwe leden specifiek voor de functional area komen en hoe de retentiecijfers zich verhouden tot de periodes voordat deze zone werd geïntroduceerd.

2. Efficiënt gebruik van ruimte

Efficiënt ruimtegebruik is cruciaal voor de winstgevendheid. Een functionele trainingsruimte die regelmatig vol zit met (small) group workouts, personal training sessies en vrij gebruik door leden duidt op een goede investering. Meet het gebruik van de ruimte tijdens verschillende tijden van de dag en analyseer welke tijden pieken en dalen vertonen. Dit kan helpen om de beschikbaarheid beter te beheren of extra promotie te overwegen tijdens daluren.

3. Upselling en cross-selling kansen

De functional area biedt uitstekende mogelijkheden voor upselling en cross-selling. Denk aan gespecialiseerde lessen, workshops, en personal training pakketten, zodat je optimaal gebruik maakt van de unieke apparatuur en oefeningen die mogelijk zijn in deze ruimte. Het aanbieden van exclusieve lidmaatschappen die toegang geven tot speciale programma’s kan ook de omzet verhogen. Monitor de verkoop van deze aanvullende diensten om te zien hoeveel ze bijdragen aan de algehele winst.

4. Kosten versus opbrengsten

Elke bedrijfsbeslissing moet financieel worden gerechtvaardigd. Bereken de totale kosten van de functional area, inclusief apparatuur, materialen, onderhoud, en eventuele extra personeelskosten tegenover de directe en indirecte opbrengsten die uit deze zone voortkomen. Zijn de extra inkomsten uit lidmaatschappen, lessen en sessies hoger dan de operationele kosten? Een positief antwoord betekent een winstgevende investering.

5. Feedback van leden

Feedback van leden is een waardevolle bron van informatie. Zijn leden tevreden met de functional area? Zien ze het als een toegevoegde waarde voor hun lidmaatschap? Tevreden leden zijn vaak trouwe leden, en hun positieve mond-tot-mondreclame kan op lange termijn bijdragen aan een hogere winstgevendheid.

Een functional area kan een aanzienlijke waarde toevoegen aan jouw sportschool, zowel in termen van lidmaatschapswaarde als financiële opbrengsten. Door regelmatig deze aspecten te evalueren, kun je bepalen of deze speciale zone binnen jouw club de investering waard is geweest en of verdere ontwikkelingen of verbeteringen nodig zijn om de winstgevendheid te verhogen.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details