skip to Main Content

Krijg de Barbell Snatch onder de knie met een van de beste gewichtheffers ter wereld…

In deze video legt Andy Phillips, hoofd training en opleiding bij Escape, uit wat de belangrijkste onderdelen zijn om deze complexe beweging onder de knie te krijgen, inclusief de juiste techniek en veelgemaakte fouten.

“De barbell snatch is een van mijn favoriete oefeningen. Het draait allemaal om geduld, techniek en niet te snel gewicht toevoegen,” legt Andy uit.

Het mag dan een complexe beweging zijn, maar je hoeft er geen olympische lifter voor te zijn. De barbell snatch is een fundamentele oefening voor het hele lichaam die elke grote spiergroep aanpakt.

HOE KRIJG JE DE SNATCH ONDER DE KNIE?

Deze stap-voor-stap handleiding bespreekt elke fase van de beweging, leidt je door de beste oefeningen en corrigeert veelgemaakte fouten.

De set-up van de snatch is cruciaal voor het succes van de lift. Nadat je je handen en voeten op de juiste positie hebt neergezet, trek je de halter vanaf de vloer omhoog – hoog genoeg om een bovenhoofdse squatpositie aan te nemen – om zo het gewicht in één vloeiende beweging boven het hoofd te krijgen.

De fases van de volledige beweging zijn onder andere:

  • Overhead squat
  • De snatch balans
  • De omgekeerde kettingmethode
  • Midden scheenbeen
  • Het toevoegen van gewicht

Ben jij er klaar voor? Tag #EscapeYourLimits om ons te laten weten hoe het gaat.

MEER WORKOUTS

Op zoek naar workouts en trainingsinspiratie voor onderweg of thuis? De Escape Your Limits app biedt gratis workout- en bewegingsbegeleiding om je te helpen maximale resultaten te behalen met heel veel trainingstools.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details