skip to Main Content

Met de komst van de BODY BIKE SMART+ in ons fitnesscentrum zijn er veel nieuwe mogelijkheden ontstaan!

Eigenaar Jarno Wanders van Fitnesscentrum Zevenaar:

“Met de komst van de BODY BIKE SMART+ in ons fitnesscentrum zijn er veel nieuwe mogelijkheden ontstaan!”

Fitnesscentrum Zevenaar is opgericht in de zomer van 2011. Eigenaar Jarno Wanders: “We begonnen nog op onze oude locatie en de formule bleek aan te slaan. Na 6 succesvolle jaren besloten wij te verhuizen naar een nieuwbouw pand omdat het oude pand niet meer voldeed aan onze groei. Ook nu we in onze gloednieuwe locatie zitten, zijn we niet veel veranderd in aanpak. Fitnesscentrum Zevenaar is een innovatief en transparant fitnesscentrum waar je in een gezellige sfeer kunt sporten ongeacht leeftijd of niveau. Door de opening van ons nieuwe gebouw met zalen voorzien van hypermoderne klimaatbeheersing hebben we veel nieuwe leden mogen verwelkomen!”    

Na een zoektocht om spinningfietsen te kopen, kocht de club in december vorig jaar 26 gloednieuwe SMART+ BODY BIKES. Jarno: “De leden en instructeurs waren meteen onder de indruk van de nieuwe bikes. We hebben voordat we tot de koop overgingen binnen ons instructeursteam nauw overleg gehad over welke fiets het zou worden. Onze instructeurs moeten hun werk erop kunnen doen. Voor mij was hun mening en goedkeuring dan ook van essentieel belang.”

“Wij bieden op het moment 10 indoor cycling lessen per week aan. De ochtendlessen zijn wat meer gericht op de oudere doelgroep en de avondlessen voor een breder publiek. Er is ook een lesuur speciaal voor wielrenners en triatleten. Er zijn veel verschillende indoor cycling instructeurs met verschillende opleidingen. De ene instructeur geeft freestyle indoor cycling lessen en de andere instructeur gechoreografeerde lessen. Dit houdt het lekker fris voor de deelnemers.”

BODY BIKE SMART+ App
Jarno: “Indoor cycling deelnemers van nu en de toekomst zullen steeds meer hun Smartphone gebruiken bij alles wat ze doen. Tijdens het sporten zal dit niet heel anders zijn. Het feit dat de BODY BIKE SMART+ de koppeling heeft gemaakt naar de telefoon van de deelnemer door middel van een overzichtelijke app zorgt ervoor dat deelnemers nog meer feedback krijgen. De fiets vertelt je via de app wat je op dat moment aan het doen bent. Dat geeft de fietsles direct een andere dynamiek.”

Wattage training
“Met de komst van de BODY BIKE SMART+ en de app maken we nu steeds meer stappen om ook wattage training in de lessen te implementeren. Het is leuk om te zien dat een selectieve groep wielrenners door de combinatie van de BODY BIKE SMART+ en Strava voor onze club heeft gekozen. Het opslaan en verwerken van data is voor die groep steeds belangrijker aan het worden. Er zijn dan ook aparte momenten waarbij er een FTP test of VO2max test gedaan kan worden. We merken dat door de app mensen nieuwsgierig worden naar trainingsleer, hierdoor zelf hun prestaties beter in kunnen schatten en gemotiveerd raken door de resultaten. Wielrenners leggen vaak zelf de connectie al tussen de voordelen van het monitoren van zowel binnen als buiten trainen met de app. Voor ons zal 2019 dan ook in het teken staan om wattage nog meer bij de lessen te betrekken.”  

Promotie BODY BIKE SMART+
“We hebben de mogelijkheden van de BODY BIKE SMART+ flink gepromoot met een marketingcampagne en ook persoonlijke promotie van de instructeurs. Daarnaast zijn we een indoor cycling community op Facebook gestart waarin we alle leden uit onze lessen hebben uitgenodigd. We hebben tijdens de eerste twee weken onze lessen aangepast, zodat er tijd was om de 1e FTP test als groep te doen. Ook hebben we posters en banners met uitleg en de werking van de BODY BIKE SMART+ opgehangen in de club. Door deze promotie fietst nu z’n 80% van onze leden met de app aan tijdens de les.”

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details