skip to Main Content

Van FEEL GOOD naar nog meer exclusiviteit bij HIILI HEALTH CLUB

Fitnessondernemer Michel Kolen kwam na de lockdown en door allerlei maatregelen vanwege corona in november 2021 voor een moeilijke keuze te staan: voorgoed de deuren sluiten óf een compleet nieuw concept neerzetten. Vol overgave koos hij voor het laatste. Met succes. Het concept Hiili Health Club werd geboren.

Sinds 2008 was Kolen eigenaar van Feel Good, Udenhout. Zoals voor veel ondernemers in de fitnessbranche, en dus ook voor deze fitnessondernemer, was de coronatijd een pittige tijd. Een kleine marge op de abonnementen vanwege veel concurrerende clubs en een verplichte sluiting vanwege de geldende maatregelen zorgden voor een flinke financiële klap. Het was stoppen óf doorgaan met een compleet ander concept. “Ik ben diep gaan nadenken en bij andere clubs gaan kijken. Ook ben ik bij mezelf nagegaan wat ik écht leuk vind om te doen, groepslessen draaien bijvoorbeeld.”

Creëer jouw unieke zone

Het community concept voor Hiili Health Club werd een feit

Tijdens de lockdown werden we verplicht om in kleine groepen te trainen. Het viel ons en de leden meteen op dat dit voor veel meer verbinding zorgde. Ook focusten we meer op functioneel trainen, wat bij iedereen voor een nog beter resultaat zorgt. Dat hebben we ook meegenomen in ons nieuwe concept.

Michel Kolen – Hiili Health Club

Community

Mensen helpen is de belangrijkste drijfveer van de club. Kolen koos voor een exclusiever concept, waarbij maar liefst 75% van de club uit groepslessen bestaat. Bij zijn vorige concept was dat 25% minder. Leden kunnen kiezen uit lessen van small clubs van maximaal 8 personen of medium clubs van maximaal 15 personen. Naast de small en medium clubs bestaat ook de mogelijkheid tot personal training voor één of twee personen.

Persoonlijke – en intensieve – begeleiding staat voorop. “Als leden bij ons komen sporten, starten we een traject op. Een traject bestaat uit een intake, persoonlijke doelstellingen die cijfermatig onderbouwd zijn en iedere vier weken een afspraak met de coach. Per persoon wordt gekeken naar wat iemand wil bereiken. De doelen zijn divers: aankomen in spiermassa, afvallen of zelfs 100 kilometer fietsen. Alle trajecten worden volledig op maat gemaakt.”

Het community gevoel zit ‘m niet alleen in de kleinere groepstrainingen, maar ook in het samenzijn. “Koffie en thee zijn bijvoorbeeld gratis bij ons, zodat mensen blijven hangen en we hen écht bij elkaar brengen”, aldus Kolen.

Populariteit

Hiili Health Club maakt gebruik van verschillende Les Mills programma’s van HDD GROUP. De programma’s waren overigens niets nieuws, want de clubeigenaar maakte hier ook bij zijn vorige concept gebruik van. “Pink Boxing is een ontzettend leuk concept. Toch merkten we dat er ook vraag kwam vanuit mannen. Daarom hebben we sinds kort de switch gemaakt naar de hippe en trendy Cross Boxing les, zodat zij ook mee kunnen doen.” De lessen BODYPUMP en BODYBALANCE zijn lessen die vanaf het begin meteen goed draaiden. Andere lessen hadden een aanlooptijd nodig, maar doen het nu ook heel erg goed. Bij LES MILLS SPRINT komen mensen zelfs op de wachtlijst vanwege een spurt in populariteit. Lessen waar Hiili Health Club ook gebruik van maakt zijn LES MILLS GRIT, LES MILLS TONE en SH’BAM.

De missie van Hiili Health Club? Een zo breed mogelijk aanbod qua leefstijl creëren, meer mensen laten bewegen en nóg fitter maken. En dat alles in een gezellige en toegankelijke sfeer. Voeding wordt een steeds belangrijk onderdeel bij het concept van de health club. Ook zit er een fysiopraktijk in het pand. Met al deze componenten wordt zo een echte leefstijlclub gevormd.

Inrichting

Ook Studion was geen onbekende voor de clubeigenaar. Jarenlang heeft hij goede service en prettig contact met de verkopers ervaren. Qua materiaal speelt goede kwaliteit en een frisse uitstraling een belangrijke rol: “Ik geef toe, ik heb ook bij andere leveranciers gekeken, maar ben toch weer bij Studion uitgekomen. De kleurrijke materialen zijn voor alle doelgroepen geschikt en dat maakt het toegankelijk en laagdrempelig om te komen sporten, voor jong en oud.” Hiili Health Club beschikt over een ontzettend grote range aan verschillende trainingsmaterialen, waardoor de instructeurs veel verschillende trainingen kunnen verzorgen.

Ondanks het feit dat het concept net nieuw is, wordt er ook aan de toekomst gedacht. “Als we te groot worden, moet ik meer als manager optreden. Dat wil ik niet. Ik blijf liever zelf op de vloer. Bij het maximaal aantal leden, zullen we daarom een ledenstop invoeren.” Exclusiviteit komt hier ook duidelijk naar voren. Ook worden er plannen gemaakt voor diverse cursussen of trainingen, voor bijvoorbeeld zwangere vrouwen die willen sporten of informatie over de beste vetverbranding. Van training tot voeding en van informatie tot fysiotherapie: Hiili Health Club zorgt voor een compleet verhaal als het gaat om een gezonde levensstijl.

Meer informatie

Ben je ook geïnteresseerd in een gym design concept waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met jouw wensen? Neem dan contact met ons op!

Merken

Musthaves Functional Training

 • Battle Rope – 32 mm
  Toevoegen aan winkelwagen

  Battle Rope – 32 mm

   618,92  511,50  511,50
 • Corebag
  Opties selecteren

  Corebag

   176,36  0,00  145,75
 • Nucleus Urethane Dumbbells
  Opties selecteren

  Nucleus Urethane Dumbbells

   146,71  0,00  121,25
 • Sandbag
  Opties selecteren

  Sandbag

   309,16  0,00  255,50

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

Gerelateerde projecten

De waardering die leden uitspreken over de materialen draagt zeker weten bij aan ons succes.

De eerste club met de LES MILLS Virtual Bike: Even Gym in Uden Julian van Oostrum, oprichter en eigenaar van Even Gym in Uden, had de primeur om als eerste club in Nederland de LES MILLS Virtual Bikes in zijn…

De rekken, vloeren en veel andere materialen zijn allemaal geleverd door Studion. Het resultaat is ontzettend gaaf geworden!

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details