skip to Main Content

Een sportclub openen midden in corona tijd. Je moet het maar durven. Nuno de Brito en Scott Elder lieten zich niet tegenhouden en openden in augustus 2021 de splinternieuwe Lifestyle & Healthclub Magic in Vianen. Magic is een club waar de focus ligt op begeleiding in de groepslessen en personal lifestyle training. De visie van de Brito & Elder? Een overweldigende beleving creëren voor iedere bezoeker.

Waar corona op veel plekken roet in het eten gooide, was dat ook in Vianen het geval. Het idee was om de nieuwe leden van Magic al in juli 2020 te verwelkomen, maar vanwege de lockdown in april stond de verbouwing on hold. Al zo’n 9 jaar geleden werden de eerste plannen gesmeed tussen de twee ondernemers. Voor de Brito – altijd al trainer voor SH’BAM, Pink Boxing en Cross Boxing – en Elder – Les Mills trainer voor LES MILLS TONE – kwam in augustus 2021 eindelijk de lang gekoesterde droom uit.

PLEZIER

“Met onze club willen we zorgen dat mensen het sporten écht leuk vinden, in plaats van zoveel mogelijk leden binnenhalen. Je kunt iemand het allerbeste schema geven voor hun doelstellingen, maar als ze dat schema niet leuk vinden, dan doen ze dat hooguit 3 à 4 keer en behalen ze geen resultaten. Geef je een schema dat leuker is, maar misschien net iets minder effectief, dan doen ze het tenminste wél een jaar lang, waardoor ze een heel jaar lang aan resultaten werken.”

Magic is meer dan een sportclub met vrije fitness. Dit blijkt vooral uit de vele groepslessen van Les Mills die worden aangeboden: BODYPUMP, BODYBALANCE, BODYCOMBAT, LES MILLS CORE, LES MILLS GRIT, LES MILLS TONE, RPM en SH’BAM. Naast Les Mills kun je ook terecht voor Cross Boxing en FunXtion.

“We zijn enorm fan deze concepten, omdat het ons heel erg ontlast qua choreografie en het opleiden van instructeurs. Hierdoor hebben wij meer ruimte om op het contact met de leden te focussen. Dat is voor ons het belangrijkste.”

BELEVING & UITSTRALING

“Eén van onze vragen was hoe we de ideeën die we in ons hoofd hadden, zo goed mogelijk terug konden laten komen in de club voor onze klanten. De adviezen van HDD GROUP over de inrichting, de verschillende zones, diverse concepten en materialen hebben geleid tot onze geoliede machine. En dat resultaat zorgt weer voor een groter comfort bij de leden en een betere beleving.”

“Het is daarnaast belangrijk dat ook het personeel iedere dag een feestje viert hier. Dat stralen ze uit naar de leden. Het team neemt de leden mee in de magic waardoor iedereen zich snel thuis voelt. Dat krijgen we persoonlijk, of in onze inbox, vaak te horen”.

 

Met onze club willen we zorgen dat mensen het sporten écht leuk vinden, in plaats van zoveel mogelijk leden binnenhalen.

 

STUDION

De BODYBIKES, SMARTTECH en de Escape materialen in de FunXtion zone zijn geleverd door Studion. “Alles werkt super fijn. Natuurlijk is een gewicht van 5 kilo altijd 5 kilo, maar deze materialen zijn ook ontzettend stylish. Alles is zwart en dat past perfect in ons interieur. Voor alle materialen is een goede oplossing om het netjes op te ruimen en ook van leden horen we alleen maar positieve geluiden.”

Interieur en uitstraling is iets dat ontzettend belangrijk is binnen Magic. Dit komt onder andere terug in het duidelijke onderscheid tussen de verschillen bij de trainingszones en niet-trainingszones. “Yves van den Eynden van HDD GROUP heeft ons hierin ondersteund. Ondanks het feit dat hij niet van onze regio is, was dit geen probleem. We kennen hem als collega-trainer en hij heeft geholpen om het beste resultaat te creëren. Ook vinden we als club transparantie heel belangrijk. Daar sluit HDD GROUP goed op aan. Vanuit die transparantie konden we snel keuzes maken.”

“Over de bedrijfsvoering hebben we veel gesprekken gehad met Ramon Klaassen en Jan Middelkamp van HDD GROUP. We kregen een helder advies om duidelijk te bepalen wat onze missie en visie is, zeker omdat we met twee ondernemers zijn. Door dit te delen met ons personeel ademen zij inmiddels ook de missie, visie en kernwaarden van Magic.”

Met een kraakheldere missie en visie, waarbij iedere bezoeker overdonderd wordt door de beleving van de club, hebben de twee topondernemers mooie plannen voor de toekomst. “Het grote doel is uiteindelijk om nog meer clubs te openen, zodat nog meer mensen de beste versie van zichzelf kunnen worden, maar voor nu willen we de huidige familie laten groeien en de leden zo tevreden mogelijk houden. Kwaliteit én magic behouden is voor ons het allerbelangrijkste”, aldus Elder.

 

Creëer jouw unieke zone

Meer informatie

Ben je ook geïnteresseerd in een gym design concept waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met jouw wensen? Neem dan contact met ons op!

 

Merken

Musthaves Functional Training

 • SALE
  BODY BIKE SMART+
  Opties selecteren

  BODY BIKE SMART+

   3.811,50  0,00  3.150,00
 • Don Oliver Schijven
  Opties selecteren

  Don Oliver Schijven

   8,77  0,00  7,25
 • Nucleus SBX Dumbbells
  Opties selecteren

  Nucleus SBX Dumbbells

   83,19  0,00  68,75
 • Nucleus SBX Kettlebells
  Opties selecteren

  Nucleus SBX Kettlebells

   138,85  0,00  114,75
 • SALE
  SMARTBAR 2.0 Set
  Toevoegen aan winkelwagen

  SMARTBAR 2.0 Set

   580,80  480,00  480,00

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

Gerelateerde projecten

Younique Lifestyle
De waardering die leden uitspreken over de materialen draagt zeker weten bij aan ons succes.
Even Gym

De eerste club met de LES MILLS Virtual Bike: Even Gym in Uden Julian van Oostrum, oprichter en eigenaar van Even Gym in Uden, had de primeur om als eerste club in Nederland de LES MILLS Virtual Bikes in zijn…

Fit-out Sports & Health Center
De rekken, vloeren en veel andere materialen zijn allemaal geleverd door Studion. Het resultaat is ontzettend gaaf geworden!

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details