skip to Main Content

Social media in je fitnessclub

  • Blog

Fitness is een van de meest besproken onderwerpen op sociale media, het trekt miljoenen nieuwe berichten per week aan. Maar hoe kunnen clubs in deze hectiek een trouwe aanhang creëren en nieuwe leden binnenhalen?

Sociale media. Iedereen is erbij betrokken, (bijna) iedereen ziet de waarde ervan in, maar vanuit fitnessperspectief zijn de meeste clubs het erover eens dat ze het potentieel om leden aan te trekken en te inspireren nog niet ten volle hebben benut.

Thema 1 – Wat werkt er in de wereld van social media?

Omarm nieuwe sociale functies zoals Instagram Stories
Dagelijks maken meer dan 300 miljoen mensen gebruik van Instagram Stories, die Snapchat snel voorbijstreeft. Dit betekent dat er veel potentieel bereik is dat dit soort content gebruikt. Hoewel de consumenten het snel omarmden in 2016, kan hetzelfde niet gezegd worden voor merken. De enkelen die dat echter wel deden, plukken daar nu de vruchten van.

Wacht niet tot andere merken nieuwe sociale functionaliteiten in hun content plannen hebben geïntegreerd, wees een van de eersten die ze omarmt.

Wees persoonlijk en exclusief
We weten uit de opkomst van influencers dat consumenten zich bezighouden met persoonlijke content. Ze willen zien wat er echt achter gesloten deuren gebeurt. Overweeg content die je publiek een exclusief zicht geeft in de waarden van de club, de leden, instructeurs, voeding of trainingsschema’s.

Meer dan 500 miljoen mensen kijken dagelijks naar een video op Facebook. Dat is een half miljard! Bij het maken van videocontent, live of opgenomen, hoef je je niet zo druk te maken om een uitstekende kwaliteit van de video. Volgers willen video’s die echt zijn en “gemaakt zijn op dat exacte moment”.

Hoe bouw je een community op voor je club?
Creëer een trouwe aanhang, geen massavolgers. Kwaliteit en kwantiteit zijn belangrijk als het gaat om volgers. Hoe actueler het onderwerp, hoe beter.

Wees niet bang om posts in te plannen
Live content (Facebook/ Instagram Live, Instagram Stories) wordt effectief gebruikt door talloze influencers en door veel merken. Het kan echter moeilijk zijn om middelen te vinden om dit soort content consistent te delen. Het plannen van tijden in jouw contentplan voor live content (bijv. tijdens populaire lessen / om een evenement op jouw club te laten zien) is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat ze op social media geplaatst worden.

Er zijn heel veel zaken binnen je club waarover je een post kunt plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van de nieuwe trainingsruimte van de club, onlangs geïnstalleerde fitnessmaterialen. Deze kunnen ook een lust voor het oog zijn!

Thema 2. Hoe kun je als club effectief werken met influencers?

Laat je niet verblinden door getallen
Het is gemakkelijk om te worden beïnvloed door het enorme aantal volgers dat sommige influencers hebben. Maar het is belangrijk om dieper te kijken naar die volgers, het niveau van de likes, opmerkingen en deelberichten van hun pagina’s. Begrijp welke publieksgroepen deze invloedrijke persoon volgen, uit welke demografie ze bestaan, en waarom ze deze persoon volgen. Stel jezelf de vraag: zijn dit de consumenten die we willen bereiken?

Wees specifiek over wat je wilt bereiken met influencers
Creëer een influencer strategie. Als je eenmaal de juiste influencer hebt gevonden, wees dan vanaf het begin duidelijk wat je wilt van deze persoon en wees duidelijk over de resultaten die je wilt bereiken. Zorg voor een duidelijke Serviceniveau-overeenkomst (SNO) of een Dienstenniveau-overeenkomst (DNO), die ervoor zorgt dat alle betrokken partijen weten wat er van elkaar verwacht wordt

Thema 3 – Wat kunnen we in de toekomst verwachten van sociale media?

Nadruk op privacy en welzijn
Social media platforms zullen zich blijven inspannen om de privacywetgeving te verbeteren, zodat gebruikers hun privacy-instellingen en het welzijn bij het gebruik van sociale media gemakkelijker kunnen controleren.

Blijft op de hoogte van trends en nieuwe ontwikkelingen
Wij geloven dat het slechts een kwestie van tijd is voordat “the next big thing” de social media scène raakt. Het is waarschijnlijk afkomstig van Facebook – dat ook zowel Instagram als WhatsApp bezit – maar het kan uiteraard ook ineens uit een andere nieuwe hoek komen.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details