skip to Main Content

Top 6 tips om de experience in je club te vergroten

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.19.5″]

De focus bij veel beurzen en conventies in de health en fitnessbranche ligt voornamelijk op menselijk kapitaal en digitalisering. Denken we nog wel genoeg aan de persoon die van onze diensten gebruikmaakt? Streven we er nog wel naar om de consument de best mogelijke experience te bieden? Er zijn veel mogelijkheden om de beleving van de consument te verhogen en zodoende het retentiecijfer in de club te vergroten.  

Top 6 tips om de experience in je club of studio te vergroten:

 

 1. Design
  Het creëren van een omgeving die aantrekkelijk en goed ontworpen is, maar ook functioneel is, is geen makkelijke opgave. Soms zie je bij boutique studio’s een zogenaamd over-design, waardoor deze studio’s veel beloven, maar te weinig bieden. Een voorbeeld van een goed design is PeoplesPlace gym in Amsterdam – ontworpen door Dan O Kelly (www.danokellystudio.com). – het is niet zomaar een boutique club die zichzelf uniek hebben gemaakt door het vinden van de juiste balans tussen stijlvol, hip en functioneel. PeoplesPlace is een perfect voorbeeld van hoe investeren in de juiste ervaring direct gerelateerd is aan ledenloyaliteit en -behoud.

 1. Bewezen Gym Management System
  Het hebben van een goed management systeem is onontbeerlijk en geeft je bij correct gebruik die all-time grote ROI. Het zorgt voor een perfecte user experience in abonnementen en het boeken van een les. Flexibiliteit is cruciaal! Deze managementtool stelt jou en je medewerkers in staat om 24/7 met je (potentiële) leden te kunnen connecten. Een goed voorbeeld hiervan is www.zingfit.com om deze exacte reden. Dit systeem is vooral gericht op boutique studio’s. Hiermee kunnen ze een grote community opbouwen en de leden helpen bij het integreren van trainingen in hun dagelijkse/wekelijkse routine.

 1. World Class Instructors
  Dit is een moeilijk punt. Er is namelijk een direct verband tussen een succesvolle club en hooggekwalificeerde, getrainde en gemotiveerde instructeurs. Trainers moeten maximaal gemotiveerd zijn (ook om zichzelf te verbeteren) en op de hoogte worden gehouden van de laatste trends. Het is jammer dat er standaard niet meer academies, e-learning platforms of trainingsprogramma’s binnen clubs zijn.

 1. Originaliteit
  Er zijn veel copycats in de fitnessbranche! Bijna iedereen doet zo ongeveer hetzelfde vanuit een iets andere invalshoek. Originaliteit is niet iets wat je kunt kopen, maar toch moeten we proberen om originaliteit na te streven. In veel fitnessclubs zie je hetzelfde design, verlichting, muziek en dezelfde motiverende citaten op de muren. Daag jezelf als ondernemer uit om origineel te zijn!

 1. Hartslagmeting
  Bij veel clubs kunnen leden gebruikmaken van hartslagtracking als hulpmiddel om de user experience te verbeteren. Dit kan een uitstekende aanvulling op de training zijn, maar toch moet je ervoor zorgen dat het niet als een gimmick wordt gezien. Het moet wel werken voor de eindgebruiker. Het kopen, aansluiten of dragen van een hartslagmeter kan een obstakel zijn voor veel leden, waardoor slechts een paar mensen er de voordelen van in zien. Hierdoor zal maar een paar percentage van je leden gebruikmaken van hartslagmeting. Het gebruiksgemak en de integratiemogelijkheden zijn van cruciaal belang.

 1. Technologie
  Technologie zoals virtuele lessen of online coaching is niet bedoeld om instructeurs of personal trainers te vervangen. In plaats daarvan is geschikte technologie een hulpmiddel om een nog betere service te bieden en de taken van instructeurs en personal trainers efficiënter uit te voeren. Als de juiste technologie correct wordt gebruikt kan dat helpen bij structureren, meten, begeleiden en motiveren.  De volgende stap is zeker het combineren van al deze kritische succesfactoren; het meten van de prestaties en het coachen van leden. We zullen zien dat de overstap naar kunstmatige intelligentie de norm wordt. Het omarmen van technologie en hier je voordeel uit halen is essentieel.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details