skip to Main Content

Top vijf fitnesstrends voor 2019

  • Blog

Nu het nieuwe jaar is aangebroken, zie je het bijna dagelijks voorbijkomen in de media: trendlijstjes! Ook de fitnessbranche kan hierin niet achterblijven. De Worldwide Survey of Fitness Trends is een jaarlijks terugkerend onderzoek, welke al jaren de fitnesstrends in kaart brengt en heeft voorspeld.

Veel fitnessondernemers zien dit onderzoek als een jaarlijks meetpunt. Zo kunnen ze zien hoe ze ervoor staan en kunnen ze bepalen welke veranderingen aangebracht dienen te worden in de toekomstvisie, uiteraard met als doel om de concurrentie voor te blijven!

Hierbij de top 5 fitnesstrends:

#1. Wearable Technology

Wearables, ook wel bekend als draagbare technologie, omvat; fitness trackers, smartwatches, hartslag monitors en GPS tracking systemen. Voorbeelden hiervan zijn onder andere fitness en activiteit trackers van Apple, Google, TomTom en Fitbit. Deze apparaten kunnen gegevens meten als de hartslag, verbruikte calorieën, inactieve tijd, etc. Omdat leden veel waarde hechten aan deze ‘wearable gadgets’, kan je jouw klanten hierin tegemoet komen door jouw fitness materialen af stemmen on hun wensen.

#2. Group Training

Groepsfitnessinstructeurs motiveren en trainen individuen door persoonlijke groepsfitnesslessen (meer dan vijf deelnemers, anders zou het Personal Training zijn). Groepslessen zijn zo vormgegeven dat het effectieve, motiverende sessies zijn voor verschillende niveaus. De instructeur staat tijdens deze lessen centraal en beheerst de technieken om individuen te helpen hun fitness goals te behalen.

#3. High-Intensity Interval Training (HIIT)

Deze trainingsprogramma’s bestaan meestal uit korte intensiteitspieken, gevolgd door een korte periode van rust. Hoewel er verschillende commerciële voorbeelden van HIIT zijn, leggen ze toch allemaal de nadruk op high intensity, gevolgd door periodes van rust en herstel. Het is inmiddels een populaire vorm van lichaamsbeweging in clubs over de hele wereld.

#4. Fitness voor Senioren

Dit is een trend die de nadruk legt op en tegemoet komt aan de fitnessbehoeften van de babyboom generatie. Deze generatie heeft over het algemeen meer geld beschikbaar dan hun jongere sportgenoten. Fitnessclubs kunnen goed profiteren van deze groeiende markt. Mensen leven langer, werken langer door en blijven veel langer gezond en actief.

Een groot voordeel van de groep senioren is dat ze over het algemeen meer tijd hebben (gepensioneerd) dus bij uitstek geschikt om de stille daluren in je studio op te komen vullen.

#5. Bodyweight Training

Een combinatie van krachttraining en neuromotorische bewegingen met behulp van meerdere bewegingsvlakken; dit programma gaat over het gebruik van het lichaamsgewicht als training. Bij bodyweight training wordt vaak niet of nauwelijks met materialen getraind, waardoor het een goedkope en functionele manier is om effectief te trainen. Bodyweight training verscheen voor het eerst in het trendonderzoek in 2013 en stond in 2017 op de 2e positie.

Wil je weten welke materialen geschikt zijn  voor de genoemde fitnesstrends? Neem dan contact op met Studion via telefoonnummer +31 (0)416 67 51 01 of stuur een email aan [email protected]. Kijk ook eens op studionfitness.com!

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details