skip to Main Content

Waar moet je op letten bij de aanschaf van boks handschoenen?

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ custom_margin=”||30px|”]

In de FunXtion trainingszone is boxing erg populair. Vaak wordt hierbij gebruikgemaakt van bokshandschoenen. Veiligheid staat uiteraard op nummer 1. Hoe kunnen boxing gloves de veiligheid van de workout verhogen en hoe kun je ervoor zorgen dat de gloves veilig gebruikt worden?

Het belangrijkste is het vermijden van blessures bij het uitdelen van krachtige stoten. Het belangrijkste doel van het dragen van boxing gloves tijdens boxing workouts is natuurlijk het beschermen van de handen en polsen van de gebruiker. Zorg er dus voor dat de boxing gloves die je aanschaft voldoende vulling op de knokkels hebben om ervoor te zorgen dat ze niet in de handschoen drukken. Vanwege de aard van de sport is het noodzakelijk dat de handschoenen uit duurzaam materiaal zijn vervaardigd en niet snel uit elkaar vallen.

Om ervoor te zorgen dat je leden handschoenen kunnen vinden die perfect passen, moet je ervoor zorgen dat je verschillende maten aanschaft. De Escape Training Gloves zijn bijvoorbeeld beschikbaar in drie maten (8oz, 10oz en 12oz) om ieder lid tijdens de training de ultieme bescherming en comfort te bieden.

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”https://www.studionfitness.com/files/2018/04/combat04.png” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” custom_margin=”||30px|” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ custom_margin=”||30px|”]

Maken bandages een verschil?
Het dragen van enkel gewatteerde handschoenen tijdens je bokssessie biedt niet genoeg bescherming. Het dragen van bandages onder je handschoenen zorgt ervoor dat je handen en polsen beschermd blijven. Iedere professionele bokser zal je vertellen dat ze niet zonder bandages zouden trainen.

Bescherm altijd je handen en polsen onder je boxing gloves. De hand van de mens bevat 27 kleine botjes. Voor serieuze gebruikers zijn wikkels van 180 inch (457 cm) met klittenband de beste optie voor het trainen met een stootzak of pads.

Maar hoe gebruik je de bandages op de juiste manier? Wikkel de bandage om je knokkels en ga door elke knokkel door een X over de bovenkant van je hand te maken. Breng de bandage dan rond je pols, bedek je duim en eindig met het klittenband precies bij het buigpunt van je pols. Dit zal het buigen tijdens het stoten verminderen.

Een goed alternatief voor bandages zijn binnenhandschoenen van gel. Deze zijn ontworpen om tijdens zware workouts extra comfort en bescherming te bieden. Deze handschoenen zijn licht, stevig, zeer comfortabel, bieden uitstekende bescherming en zijn gemakkelijker te gebruiken dan traditionele bandages.

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”https://www.studionfitness.com/files/2018/04/combat05.png” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” custom_margin=”||30px|” /][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ custom_margin=”||30px|”]

Verzorging van de boxing gloves
Het is belangrijk om de boxing gloves goed te onderhouden. Door de high intensity workouts worden ze heel snel vuil. De handschoenen ontwikkelen een onaangename geur en gaan er armoedig uitzien, wat leden kan afschrikken. Bovendien kan de duurzaamheid van de handschoenen worden aangetast als ze niet na ieder gebruik worden gereinigd. We weten allemaal dat voorkomen beter is dan genezen, dus hieronder volgen enkele tips om te voorkomen dat je handschoenen een broedplaats van bacteriën worden:

  • Houd bacteriën op afstand

Om bacteriën geen kans te geven, raden we aan om na gebruik de binnen- en buitenkant af te vegen. Gebruik hiervoor een desinfecterende spray of doekjes. Razor Rob raadt schoenpoets aan. Dit helpt om het vocht uit de handschoen te trekken en de ontwikkeling van vieze geurtjes tegen te gaan.

  • Ventilatie is belangrijk.

Het desinfecteren van je handschoenen heeft weinig nut als je ze niet goed laat luchten. Bacteriën groeien vooral op plekken die niet goed gedroogd zijn. Razor Rob zegt: “Ik heb mensen haardrogers zien gebruiken en stukjes cederhout in de handschoenen zien plaatsen. Het belangrijkste om te onthouden is dat je ze niet in een niet-geventileerde doos legt, aangezien dit snel tot bacteriegroei zal leiden. Laat ze luchten en reinig ze met een alcoholvrij doekje.”

  • Gebruik geschikte opslag.

De belangrijkste regel voor het opbergen van boks- of MMA handschoenen is dat je ze niet opbergt in een niet-geventileerde tas. Warme, donkere en vochtige sporttassen zijn de ideale plek voor bacteriën. Zorg er dus voor dat je je handschoenen na een workout in een goed geventileerde ruimte legt, in ieder geval totdat ze goed droog zijn.

[/et_pb_text][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”https://www.studionfitness.com/files/2018/04/combat06.png” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” custom_margin=”||30px|” /][et_pb_text _builder_version=”3.9″ custom_margin=”||30px|”]

Wat is de grootste afknapper in een combat ruimte in een fitnessclub?
Veel leden vinden het aantrekken van handschoenen die nog steeds zweterig aanvoelen door de workout van de gebruiker ervoor, erg onaangenaam. Je doet toch ook geen sokken aan die iemand eerst de hele dag heeft gedragen. Waarom zou je dan bezwete handschoenen delen met iemand anders?

Een oplossing hiervoor is om boxing gloves aan leden te verkopen. Dit kan als een package deal of als een eenmalige koop. Mensen die hun eigen handschoenen hebben, nemen vaker deel aan een combat training. En dit zorgt voor fittere en sterkere leden met meer zelfvertrouwen.

Vond je dit interessant? Lees dan meer over fitness materiaal kopen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details