skip to Main Content

Waarom kiezen steeds meer fitnessclubs voor een digitaal trainingssysteem bij cycling workouts?

  • Blog
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

High performance training systems, speciaal ontwikkeld voor groepsfitness workouts, kunnen de kwaliteit van de groepsles aanzienlijk verhogen. Met dergelijke training systems maak je de workout meetbaar (wattage, hartslag etc), verhoog je de experience en kunnen deelnemers maximale voordelen uit hun training halen. Er zijn veel leveranciers op de markt die geweldige trainingssystemen aanbieden.

Welk systeem past het beste bij welke indoor cycle?
Uffe Olesen, CEO van BODY BIKE International legt zijn visie uit: “Er zijn veel geweldige digitale systemen op de markt – zowel van andere indoor cycle fabrikanten als van externe leveranciers. De hoeveelheid mogelijkheden zal in de toekomst blijven toenemen. Voor fitnessclubs wordt het echter steeds moeilijker om te bepalen welk systeem het beste bij de indoor cycle past.”

Uffe: “Uiteindelijk draait het bij BODY BIKE om indoor cycling en alles eromheen. Onze core business is het ontwikkelen, ontwerpen en produceren van indoor cycles en dat kunnen we het beste. We willen dat de gebruiker een geweldige cycle experience ervaart met een focus op het behalen van de beste resultaten.

Geen investering in nieuw trainingssysteem nodig
Uffe: “Ons nieuwste model, de BODY BIKE SMART+, wordt niet met een standaard console geleverd. De Smartphone van de gebruiker is de console. Hierdoor wordt het voor de consument eenvoudiger om de trainingsgegevens op te slaan en thuis beschikbaar te hebben. Ook heeft de consument nu makkelijker zijn of haar favoriete apps bij de hand. Sommige mensen kijken graag naar video’s of luisteren naar muziek als ze op de fiets zitten. De BODY BIKE SMART+ maakt dit mogelijk!”

De BODY BIKE SMART+ werkt zowel voor Bluetooth als voor ANT+, waardoor je met vrijwel alle trainingssystemen kunt connecten. Zo kan de club haar eigen favoriete systeem kiezen of het systeem dat ze al hebben, blijven gebruiken. Hierdoor hoef je als club niet te investeren in een nieuw trainingssysteem. De BODY BIKE SMART+ werkt in elke fitnessclub, omdat het met vrijwel alle trainingssystemen connect.

Met welke apps is de BODY BIKE SMART+ compatible?
Uffe: “We bieden draadloze connectivity vanuit de BODY BIKE SMART+ met zowel Android Phones als iPhones via onze SMART+ App. Deze app biedt de gebruikers de meest belangrijke trainings- en prestatiegegevens, zoals tijd, afstand, watt, cadans, verbruikte calorieën, hartslag (indien samen gebruiket met een HR sensor). Het is mogelijk om vanuit de app rechtstreeks trainigsdata naar Strava up te loaden.”

“Omdat de BODY BIKE SMART+ met zowel Bluetooth als ANT+ connect, is het ook mogelijk om andere apps te gebruiken, zoals Zwift, Kinomap, Ridesocial. Via een hartslagsensor kunnen renners connecten met alle functies in training systems als iQniter, Activio, Globeracer, Myzone en Spivi.”

Wat zijn de toekomstplannen van BODY BIKE?
Uffe: “BODY BIKE bestaat al ruim 20 jaar. In de afgelopen 20 jaar zijn de bikes, de cycling branche, de workouts en de manier van lesgeven sterk veranderd – en die verandering blijft doorgaan. De mogelijkheden zijn eindeloos, de concurrentie in de fitnessbranche is heviger dan ooit en de eisen die aan clubs worden gesteld, nemen toe.”

“Leden willen een high-quality workout, een toffe rit en een positieve ervaring. Ze willen fietsen op de beste bikes die connecten met een degelijk en gebruiksvriendelijk trainingssysteem en gemotiveerd worden door een inspirerende instructeur.”

“Ledenloyaliteit is cruciaal voor een fitnessclub. Ze hebben leden nodig die lid blijven en regelmatig de club bezoeken. BODY BIKE streeft altijd naar het leveren van de best mogelijke bikes. Of het nu gaat om kwaliteit, duurzaamheid, ontwerp of functionaliteit. We willen graag de beste rit en beste experience bieden aan een groot scala aan gebruikers.”

“Bij BODY BIKE concentreren we ons op wat we het beste kunnen: het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van de beste indoor cycle voor de professionele fitnessmarkt. Met een steeds veranderende markt, toenemende gebruikerseisen en nieuwe mogelijkheden, eindigt de zoektocht naar de perfecte rit nooit!”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details