skip to Main Content

Waarom zijn Bulgarian Bags zo licht in vergelijking met andere gewichten?

Ten eerste, er zijn wel degelijk zware Bulgarian Bags. 30 kg om je hoofd zwaaien is niet voor watjes.  Echter, in de wereld van Olympische liften, bodybuilding en hardcore workouts lachen sommige diehards om de gewichtsrange van fitnessmaterialen, waaronder die van de Bulgarian Bag.

Maar bij trainingtools draait het niet alleen om het op kunnen pakken van de materialen. Heb je jezelf ooit afgevraagd waarom Bulgarian Bags zo licht zijn? We spraken met voormalig Olympisch gewichtheffer Ivan Ivanov, om het best bewaarde geheim van de functionele fitness te ontdekken en de voordelen hiervan te plukken.

VAN DE EXPERT: WAAROM ZIJN BULGARIAN BAGS ZO LICHT?

“Als mensen de Bulgarian Bag gebruiken bij Squads of Shoulder presses/curls, dan is daar niets mis mee, maar de Bulgarian Bag is meer geschikt voor andere oefeningen”, legt Ivan Ivanov uit, de uitvinder van de Bulgarian Bag.

Als mensen met de Bulgarian Bag Squads en Shoulder presses doen dan vinden ze dat hoogstwaarschijnlijk erg saai of ze zeggen: “Dit is te licht en het doet mij niets”. Ze willen meteen grote spieren opbouwen.

“Deze sporters begrijpen dan niet precies waar de Bulgarian Bags voor ontwikkeld zijn. Dit is de meest voorkomende fout die mensen maken”.

Als sporters te weinig kennis hebben over de Bulgarian Bag worden er veel fouten gemaakt bij fitness oefeningen, vooral ook bij core oefeningen. Neem bijvoorbeeld de spin. Als sporters niet goed geïnformeerd zijn over het gebruik van de Bulgarian Bag, dan kan de spin niet correct uitgevoerd worden.

HET BELANG VAN EDUCATIE IN FITNESS

Maar waarom is kennis verhogen en sporters voldoende informatie verstrekken zo belangrijk bij fitness? Ten eerste voor de veiligheid en om beter te begrijpen hoe de oefeningen uitgevoerd moeten worden om de beste resultaten te bereiken, bijvoorbeeld het effect van acceleratie (versnelling).

“Deze oefeningen zijn zo geweldig en effectief, maar je moet begrijpen dat je moet accelereren; je moet snelheid hebben,” gaat Ivan verder. “Daarom hoeft de bag niet heel erg zwaar te zijn – ik kijk meer naar de tijd. Hoe snel kun je de reps uitvoeren?”

VERBETERING VAN DE PRESTATIES IN ELKE SPORT

Ivan beschrijft verder hoe veelzijdig Bulgarian Bags zijn voor elk fitnessniveau en elke sport: “De oefeningen zijn zeer effectief voor het verbeteren van je algemene prestaties, zowel op fitnessniveau als op professioneel niveau. Dat is wat ik leuk vind aan materialen als de Bulgarian Bag – je kunt ze zowel gebruiken voor fitness voor kinderen als voor professionele sporters en ze zijn erg geschikt voor elke sport waarbij roterende bewegingen gemaakt worden, bij of grip training, cardiovasculaire training, coördinatie, snelheid en kracht.

 

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details