skip to Main Content

Wageningen Universiteit & Research: de BODY BIKE SMART+ is de groenste indoor bike die er is!

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″]

Het was voor Sports Centre de Bongerd van Wageningen Universiteit & Research tijd om de Indoor Cycle Area een nieuwe impuls te geven. Daarom zijn ze op zoek gegaan naar een partner die het beste bij hun normen en waarden pasten. BODY BIKE kwam als beste uit de bus!  In januari heeft Sports Centre de Bongerd daarom 31 groene BODY BIKE SMART+ fietsen aangeschaft. We spraken met Henri ten Klooster, Hoofd Sports Centre de Bongerd, over de keuze voor de BODY BIKE SMART+ en zijn ervaringen met de fiets. 

Kun je iets vertellen over Sports Centre de Bongerd?
“Sports Centre de Bongerd is het sportcentrum van Wageningen Universiteit & Research. Het is gebouwd in 1978 en in de loop der jaren uitgebreid tot een multifunctionele sportaccommodatie met zowel indoor als outdoor faciliteiten. Zo telt de accommodatie op dit moment 2 sporthallen, 2 sportzalen, een fitnessruimte van 525 m2, een fitness studio specifiek voor krachttraining, een indoor cycling zaal, 4 squashbanen en 3 tennisbanen, een kunststofatletiekbaan, een kunstgrasvoetbalveld en verschillende oefenhoeken en een trainingsveld.”

Wat voor soort indoor cycling lessen bieden jullie aan?
“De nadruk ligt op lessen met instructeur, die zelf een ‘rit’ mixen aan de hand van eigen muziek en muziek door de klanten wordt aangeleverd. Iedere 4 weken start er een nieuwe rit, die per week iets zwaarder wordt. Daarnaast worden er virtuele lessen aangeboden. Bij onze lessen houden we ook rekening met mountainbikers en racefietsers.”

Waarom hebben jullie gekozen voor de BODY BIKE SMART+?
“We hebben gekozen voor de BODY BIKE omdat de fiets stabieler overkwam dan andere fietsen die we hebben geprobeerd (3 andere fietsen) en we gecharmeerd waren van de vormgeving en aan te passen kleurstelling. Daarnaast wordt de fiets voor 7 jaar onderhoudsvrij aangeboden. “

“Bij Wageningen University is duurzaamheid niet eens een vraag meer, maar wordt er altijd vanuit gegaan dat er naar duurzame oplossingen wordt gezorgd.  Wij hebben mede gekozen voor de BODY BIKE SMART+ omdat dit de ‘groenste fiets’ is. Het feit dat er ook geen stroom nodig is maar dat Bluetooth alleen werkt als je zelf fietst was ook een onderdeel wat ons erg aanspraak. De mogelijkheid om je telefoon op te laden, vinden we een prachtig snufje!”

Hoe beleven de instructeurs en de leden de BODY BIKE?
“Als zeer positief! Er was wel een moment van omschakelen omdat we van free wheel naar fixed wheel zijn overgeschakeld. Bluetooth verbinding is nog niet altijd even stabiel, maar de app is echt van toegevoegde waarde. Traploze afstelling wordt als zeer prettig ervaren en dat geldt ook voor de range. Nadeel is dat bij de hoogste stand de fiets wat instabieler voelt en dat sommige klanten daardoor de fiets wat ‘goedkoper’ vinden overkomen, maar dat is een heel klein percentage.”

Heb je nog tips aan clubs/organisaties bij de keuze voor een indoor cycling?
“Probeer de fiets!”

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]