skip to Main Content

Zorg voor meer fun in je lessen!

  • Blog

Laten we er niet omheen draaien, workouts kunnen zwaar en saai zijn! Dus waarom zou je ze dan niet zo leuk mogelijk maken voor je leden? De hartslag kan ook verhoogd worden met een eenvoudige warming op die bestaat uit old school spelletjes. Terug naar het schoolplein!

Deze spelletjes deden we allemaal na een lange dag op school dus waarom nu niet als je de hele dag op kantoor of in de auto hebt gezeten?

Dan Cumberworth, kracht- en conditioneringscoach en personal trainer, voegt al jaren spel-elementen toe in 1-op-1 training en in groepssessies. Hij legt uit waarom hij het geweldig vindt om klanten kennis te laten maken met bewegingen die ze weer terugbrengen naar hun kindertijd, en waarom personal trainers en fitnessclubs dit ook zouden moeten doen.

De fitnessbranche heeft veel weg van de modebranche. Om de paar maanden zien we  trends komen en gaan. Jaren later worden dezelfde trends weer opgepikt door fitnessclubs en consumenten. Ook workout trends veranderen voortdurend.

Dit hebben we al eens gezien met HIIT (high intensity interval training), bootcamps, kettlebell training en CrossFit om er maar een paar te noemen. Deze trainingsvormen zijn weer terug van weggeweest en nu razend populair.

Ook het integreren van spel-elementen in een training komt weer helemaal terug. We ontdekken weer hoe wij in onze jongere jaren hebben bewogen, door te kruipen, te springen, te turnen en te spelen.

Steeds vaker worden er spel-elementen en ‘trainen met je lichaamsgewicht’ (calisthenics) aan een training toegevoegd. Als je ooit achter de schermen hebt mogen kijken bij een training van topsporters dan zie je dat daar vaak ook veel spel-elementen worden gebruikt.

Dan: “Ik integreer al jaren spel-elementen en calisthenics in mijn lessen, maar ook in mijn eigen trainingen. Als trainer en coach is het geweldig om te zien dat deelnemers resultaten boeken met deze trainingsvormen en dat ze het erg leuk vinden. Ik geniet van het enthousiasme van deelnemers.”

 

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN DEZE TRAININGSVORM?
Er zijn sterke aanwijzingen dat het aanleren van fundamentele bewegingsvaardigheden een positief effect heeft op een persoon, omdat het de conditie verbetert en het de spieren sterker maakt. Het gaat overgewicht tegen en je ziet dat mensen ook in hun dagelijkse leven actiever worden. Daarnaast zien we vaak ook een verbetering in de cognitieve ontwikkeling, het probleemoplossend vermogen, de sociale integratie, communicatie en emotionele ontwikkeling.

Door spel-elementen toe te voegen aan een training kunnen zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid verbeterd worden. En dit zorgt weer voor meer eigenwaarde en meer zelfvertrouwen bij leden.

DAT KLINKT GOED!
Het in stand houden van een gezond lichaam en een gezonde levensstijl door middel van lichaamsbeweging en goede voeding kan bijdragen aan het voorkomen van talrijke gezondheidsproblemen. Het is bekend dat sporten de risico’s op obesitas, hartziekten en diabetes vermindert en het de gezondheid van hart, de longen, spieren en botten verbetert.

Door het doen van bijvoorbeeld een handstand of kruipen als een dier, zoals we dat doen in onze baby- en basisschooljaren, zorgt ervoor dat mensen zich op een gecontroleerde multi-functionele manier bewegen. Het verhoogt het zelfbewustzijn, maar ook de activiteit in de neurale spiernetwerken, omdat die mogelijk niet efficiënt hebben gewerkt omdat ze al lang niet meer op die manier zijn gebruikt.

Wil je meer informatie over welke fitness materialen je kunt kopen om ideale spel- en fun elementen aan workouts toe te voegen?  Neem dan contact op met Studion via telefoonnummer +31 (0)416 67 51 01 of stuur een e-mail aan [email protected].

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details