skip to Main Content

Bulgarian bag

De Bulgarian Bag is een zak in de vorm van een croissant. Deze zak wordt voornamelijk gebruikt om je kracht, snelheid, coördinatie, uithoudingsvermogen, mobiliteit en balans op een intensieve manier te trainen. Je kunt de training zo zwaar maken als je zelf wil door middel van het gewicht, ze zijn er al vanaf 5kg en lopen op tot 25kg. Neem een kijkje in de webshop voor de mogelijkheden.

Filter products Showing the single result
Merk
Geschikt voor
Prijs
Producten filteren Showing the single result
Merk
Geschikt voor
Prijs
  • Bulgarian Bag
    Opties selecteren

    Bulgarian Bag

     355,14  0,00  293,50

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

Het ontwerp van de Bulgarian Bag

Het ontwerp van de zandzak komt van Ivan Ivanov. Ivan Ivanov is een voormalig Olympische atleet en werkte in 2005 als worstel coach bij het Olympische trainingscentrum in Michigan. Ivanov ging destijds opzoek naar een manier voor worstelaars om zowel explosieve als dynamische bewegingen te doen. Hij baseerde het ontwerp op het lichaam van kuddedieren en zag het dragen zoals de herders dat deden als een eigentijdse ontwikkeling van een oude gewoonte.

In origine is de Bulgarian Bag dus bedacht voor worstelaars. De zandzak wordt echter tegenwoordig ook gebruikt in de fitnesswereld. Voor de bewegingen met de zak heb je volledige spiercontrole nodig. Op die manier raakt zelfs het centraal zenuwstelsel betrokken bij de training. Dus naast het trainen van je gehele lichaam, train je hier ook nog eens je mentale focus mee. Met zoveel mogelijkheden is het dé perfecte tool voor iedere gebruiker.

De zak is gevuld met zand en staalgrind en is gemaakt van echt Bulgaars leer. Het leer vormt zich helemaal naar de gebruiker. Het verschil tussen een normale zandzak en de Bulgarian Bag is dat je deze ook om je nek kan doen, waardoor je jouw training nog zwaarder kunt maken.

Onmisbaar je in fitness: Bulgarian Bag

Het trainen met de zak biedt verschillende voordelen. Zo is het ideaal om je explosiviteit te verbeteren, door de verschillende handgrepen kun je de zak gebruiken bij veel oefeningen en doordat de zak duurzaam en extreem stevig is, is hij ook perfect voor intensief gebruik. Daarnaast kun je ook oefeningen doen die je niet kan uitvoeren met andere materialen. Je kan namelijk alle drie de ‘planes of motion’ uitvoeren in slechts een oefening. Het is ook nog eens een goede vervanger van een kettlebell, dumbbell, gewichtsvesten en bars.

Het assortiment bij Studion

Inmiddels interesse gekregen in het product? Studion heeft in het assortiment een Bulgarian Bag van een topmerk uit de fitnessbranche opgenomen, namelijk het merk Escape. Het product is verkrijgbaar in verschillende gewichten, van 5 tot 25 kg. Hierdoor bepaal je zelf hoe intensief je je workout maakt. Deze trainingstool is daardoor geschikt voor zowel beginnende als gevorderde sporters. Nu in ons assortiment en onmisbaar in je fitness: Bulgarian Bag!

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details