skip to Main Content

De zeven meest gemaakte fouten bij het ontwikkelen van een functionele trainingszone

  • Blog

DE ‘DERDE GENERATIE’ FITNESSCLUB IS HIER.
De fitness wereld is de afgelopen decennia enorm veranderd, beginnend met de bodybuilding boom van de late jaren 70.

Veertig jaar geleden draaiden de eerste generatie fitnessclubs helemaal om bodybuilding of vechtsport training. Weinig mensen bezochten de fitnessclub, omdat de meeste mensen dit zagen als een plek voor bodybuilders, boksers en misschien topsporters.

De tweede generatie werd meer mainstream door de groeiende gezondheids- en fitnesstrends en meer mensen namen een actieve rol in het verbeteren van hun eigen gezondheid.

Fitnessclubs waren voorheen duur en veelal exclusief, maar dit stond in de jaren 80 op het punt te veranderen. Vroege commerciële fitnessclubs maakten gebruik van een ‘big box’ stijl, vol apparaten en materialen die leden voornamelijk zonder begeleiding leerden te gebruiken, met een doe-het-zelf benadering van fitness. Dit was de geboorte van betaalbare fitness. Dit soort ‘big box’ fitnessclubs voor het middensegment van de markt – zijn vandaag de dag nog overal te vinden, maar de moderne versie hiervan wordt gezien als een goedkope, gestripte fitness optie.

We gaan momenteel de derde generatie in, waarin fitnessclubs op zoek zijn naar manieren om in te spelen op de behoefte aan een betere ervaring en zichtbare, blijvende resultaten. De trend van vandaag de dag is een grotere verscheidenheid aan trainingsmaterialen en training begeleid door instructors.

WAT HOUDT JOUW CLUB TEGEN OM DE DERDE GENERATIE TE BEREIKEN?
Wat zijn nu de fouten die mensen maken op weg naar de derde generatie? Wat zijn de fouten die exploitanten en managers moeten aanpakken om die stap vooruit te maken?

In dit artikel bespreken we zeven veelgemaakte fouten die we steeds weer terug zien komen wanneer we met fitnessclubs praten over hoe ze het maximale uit hun club kunnen halen.

We hopen dat de fouten die we hebben gevonden en de inzichten en tips die we bieden om ze op te lossen een praktisch nut voor je hebben. Neem contact met ons op als je met iemand van het team wil praten over hoe we je kunnen helpen met het aanpakken van deze problemen om de ‘derde generatie’ te bereiken.

Matthew Januszek.
CUSTOMER SOLUTIONS DIRECTOR – ESCAPE

Inhoud:

FOUT 1: GEEN DUIDELIJKE VISIE VOOR DE CLUB.

Veel clubs bieden hun producten en diensten aan veel verschillende doelgroepen aan en lopen het risico een alledaags product aan te bieden waarbij het voor klanten helemaal om de prijs draait. Als je iets vergelijkbaars aanbiedt als de overige fitnessclubs in je regio, wordt prijs de belangrijkste reden voor consumenten om te kiezen voor een fitnessclub. Dit maakt het verleidelijk om de lidmaatschapskosten te verlagen om concurrerend te blijven.

Als je de behoeftes en doelen van de mensen die je wilt aantrekken niet begrijpt en niet duidelijk definieert, zal het een lastige opgave worden om een gepersonaliseerde ervaring te bieden.

Maar als je dit wel echt begrijpt en duidelijk definieert welk type mensen je wilt aantrekken, heb je een grotere kans op succes. Je zet jezelf in een positie waarin je een persoonlijkere, onderscheidende ervaring kunt bieden.

Het gaat erom dat je je klanten centraal stelt en duidelijk bent over de mensen die je wel en die je niet als leden van je fitnessclub wilt hebben. Je hoogste prioriteit is het begrijpen wie je doelgroep is en wat hun behoeften en eisen zijn. Vervolgens kun je een prikkelende visie ontwikkelen voor de lidmaatschapservaring die je club zal aanbieden.

WEET UIT WELK TYPE KLANTEN JE DOELGROEP BESTAAT.
Denk aan het type mensen dat je wilt aantrekken en voor wie je het meest interessant bent. Houd hierbij je locatie en concurrentie in je omgeving in het achterhoofd. Wat is je unieke verkoopargument om je te onderscheiden van de concurrentie? Hoe breek je door het lawaai in deze altijd groeiende branche?

Zodra je je doelgroep hebt bepaald kun je denken aan hoe je je club gaat positioneren en wat je aan gaat bieden.

Het is echter lastiger om erachter te komen wat mensen precies uit hun lidmaatschap willen halen. Mensen ‘weten vaak niet wat ze niet weten’, maar dat betekent niet dat je niet om meningen hoeft te vragen. Begin bij tevredenheidsenquêtes die de afgelopen tijd zijn afgenomen. Dit is een goede manier om erachter te komen wat mensen niet leuk vinden aan je huidige aanbod en wat ze ervoor in de plaats zouden willen zien.

Als je al een draaiende club hebt is het altijd een goed idee om dit aan je trainers en instructeurs te vragen. Ze hebben mogelijk kennis over verschillende trainingsmaterialen, producten, diensten en trainingsvormen die je club niet aanbiedt. Het is met name nuttig om trainers en instructeurs te vragen die nog niet lang voor je club werken: welke trainingsvormen hebben ze voorheen gedaan en wat was er toen succesvol?

BEGRIJP DE BEHOEFTEN VAN JE DOELGROEP.
De meeste leden hebben bepaalde doelen gesteld voor hun fitness leefstijl. Maar door verder te kijken dan de oppervlakkige doelen (zoals gewicht verliezen, 100 kg deadlift, 1,5 kilometer hardlopen in 5 minuten) en naar de onderliggende behoeften van klanten te kijken, kun je bepalen hoe het aanbod van je club deze behoeften zal vervullen. Voor sommigen biedt het de mogelijkheid om vrienden te maken, zichzelf uit te dagen en in beweging te komen.

Deze doelen vormen de sleutel voor het creëren van een krachtige visie voor je club. Draaien de doelen om het verliezen van gewicht, het deadliften van zwaardere gewichten, het krijgen van een strak lichaam, het vertragen van het verouderingsproces?

Door de gegevens van ledenprofielen en de feedback over hun doelen bij elkaar te brengen ben je in staat je huidige lidmaatschap te definiëren. Doen mensen met name aan zware workouts, zijn het meer algemene gebruikers, mensen die aan revalidatie doen of zijn er andere specifieke profielen?

Het is enorm lastig om een visie voor je club te creëren en nieuwe fitness ervaringen voor leden te creëren als je je leden op dit niveau niet kent.

VERGEET DE NIET-LEDEN NIET.
Het verbeteren van het retentiecijfer is een essentieel doel voor de meeste clubs, maar dat is het aantrekken van nieuwe leden ook. Het is aannemelijk dat mensen die lid van een fitnessclub willen worden een kijkje zullen nemen bij de verschillende aanbieders in de regio. Jij kunt hun zoektocht nabootsen om te zien welke informatie ze zullen vinden.

Bezoek de websites van concurrerende clubs en hun aanwezigheid op social media. Sommige clubs zullen beperkt online aanwezig zijn, maar veel clubs communiceren hun aanbod via deze kanalen en dit is waardevolle informatie voor je. Je kunt via social media ook een idee krijgen van wat mensen over iedere club en de verschillende soorten workouts die ze aanbieden te zeggen hebben.

Een andere nuttige vorm van onderzoek is het bekijken van de overige sportactiviteiten om je heen. Zijn er veel mensen die wandelen of hardlopen, fietsen of zwemmen ze? Kijk ook naar sporten zoals voetbal, tennis, hockey, volleyball, enz.

Dit kan zeer nuttige informatie zijn. Als er bijvoorbeeld 10 voetbalclubs binnen een straal van 15 kilometer van je club liggen, met een grove schatting van 100 leden per club, zijn er minimaal 1000 mensen in de buurt die voetballen en mogelijk interesse hebben in het trainen van uithoudingsvermogen voor voetbal. .

Denk ook aan de nieuwste trends, zoals hindernisbanen en stormbanen. Het is voor je club misschien onmogelijk om een hele stormbaan over muren en door sloten op te zetten, maar je kunt wel trainingsprogramma’s ontwikkelen die gericht zijn op serieuze deelnemers aan dit soort evenementen.

JE KUNT NU EEN KLANTGERICHTE VISIE VOOR DE CLUB OPSTELLEN.
Zodra je de input van leden en trainers hebt verkregen en onderzoek hebt gedaan naar je concurrentie is het tijd om een duidelijke visie te ontwikkelen voor wat je wilt bereiken.

Deze zal bestaan uit:

  • Het soort leden waar je mee wil werken, opgedeeld in fitnessniveaus en doelen, leeftijden, geslacht, enz.
  • De trainingsvormen die je zult aanbieden om aan de behoeftes van je doelgroep te voldoen.
  • Het volume dat je wilt bereiken, mogelijk opgedeeld in gebruik van de sportschoolvloer, groepstraining en persoonlijke een-op-een training, en verschillende categorieën binnen deze groepen.
  • De omzetmodellen (zoals lidmaatschap met gratis lessen, groepssessies waarbij per les wordt betaald, een-op-een personal training of een ruimte alleen voor leden die hun lidmaatschap upgraden) die bij jouw club en je doelgroepen passen.

Zodra je je typen leden en de typen workouts die je ze wilt geven, hebt gedefinieerd ben je klaar om die ‘positionering’ aan de lokale markt te communiceren. In plaats van een ‘dertien in een dozijn’ fitnessclub die uiteenlopende doelgroepen bedient, bied je een persoonlijkere dienst aan en dit is wat consumenten meer en meer van hun fitnessclub en andere lifestyle merken willen.

Ieder bedrijfsmodel dat de focus op klanten verliest, loopt automatisch een groot risico op mislukking. Als je daarentegen klantgericht blijft, help je leden met plezier hun doelen te bereiken. Dat is de beste manier om de retentie te verbeteren en de mond-tot-mond reclame te vergroten om meer nieuwe leden aan te trekken.

Het andere potentiële voordeel van het opstellen en het bereiken van een uitstekende visie voor wat een lidmaatschap betekent, is dat de prijs minder belangrijk wordt. Mensen zullen accepteren dat ze wat meer moeten betalen dan bij andere clubs omdat ze meer uit hun lidmaatschap kunnen halen.


FOUT 2: MATERIAAL WAT NIET IS AFGESTEMD OP DE SPECIFIEKE BEHOEFTEN VAN JE LEDEN

Leden hebben vaak vanaf het moment dat ze de fitnessclub binnenstappen een doel. Veel mensen haken echter af – of komen helemaal niet ver – omdat ze de beschikbare hulpmiddelen intimiderend of ongeschikt vinden op basis van hun behoeften. Je kunt dit voorkomen door leden gerichte trainingsopties te geven.

In essentie bezoeken mensen een fitnessclub met bepaalde doelen en het bereiken van doelen draait grotendeels om vooruitgang. De materialen moeten dit dus ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan het gedrag en behoeften van leden. Maak het allemaal wat eenvoudiger door leden in categorieën te plaatsen.

Om dit punt verder uit te lichten nemen we twee mogelijke doelgroepen die ver uit elkaar liggen, zoals millennials of ervaren fitnessclub gebruikers met zelfvertrouwen die zich op hun gemak voelen in een CrossFit-achtige omgeving, én minder ervaren leden die hun conditie willen verbeteren en begeleiding en hulp willen van instructors en trainers van de club.

Algemeen zou er gesteld kunnen worden dat de leden die op zoek zijn naar een atletische of een crosstraining workout blij zijn met open ruimtes met veel materialen voor kracht en functionele training. Ze zijn niet bang om gezien te worden tijdens het sporten en zijn soms zelfs graag het middelpunt van de belangstelling.

De oudere leden of mensen die voor het eerst of na een lange tijd weer komen sporten zijn mogelijk op zoek naar meer privacy en ondersteuning tijdens hun workout. Het creëren van zones voor verschillende trainingstypen maakt het voor deze leden mogelijk om hun zelfvertrouwen te vergroten zonder zich ongemakkelijk te voelen.

Professionele trainingsruimtes binnen de club die privé zijn of een mate van privacy bieden kunnen deze mensen ook helpen om zich tijdens het sporten op hun gemak te voelen en te experimenteren met nieuwe materialen of trainingen, waardoor ze zich volledig kunnen ontspannen.

Je denkt misschien al aan de materialen die nodig zijn om afwisselende functionele training workouts aan nieuwkomers te bieden. Zware dumbbells, materialen voor deadlifts of medicijnballen zijn waarschijnlijk niet geschikt voor ze. Een eenvoudige step of deck kan wel de basis vormen voor step workouts, haalbare bench presses en oefeningen met weerstandstubes en –banden die geschikt zijn voor beginners.

Er bestaan ook uitstekende zachte en kleurrijke functionele trainingsmiddelen in de vorm van bags. Deze kunnen worden opgetild en rond het lichaam worden bewogen. Met deze tools kunnen gebruikers bewegingen zoals squats en presses uitvoeren, zonder dat ze barbells of kettlebells hoeven te gebruiken die voor veel beginners een grote uitdaging zijn.

Materialen voor sterkere, fittere of meer ervaren gebruikers bestaan vaak uit losse gewichten, bars en schijven, squat stations en kettlebells.

GOEDE MATERIALEN BIEDEN FLEXIBILITEIT IN TRAINING.
We zeggen trouwens niet dat alle materialen door slechts één bepaald gebruikersniveau gebruikt moeten worden. Het zijn enkel voorbeelden van materialen die gebruikt kunnen worden door mensen van bepaalde niveaus. Zodra iemand een product op een bepaald niveau begint te gebruiken, is er geen reden om hiermee te stoppen als ze vooruitgang boeken. Door meer gewicht, meer reps of meer complexiteit toe te voegen, kunnen ze hun favoriete materialen blijven gebruiken, ongeacht hoe bedreven ze erin worden.

Door echter aan het type gebruiker te denken en ervoor te zorgen dat ze bij de start niet afgeschrikt worden, kunnen trainers basisbewegingen en nieuwe bewegingen introduceren die deelnemers in staat stellen veilig en succesvol vooruitgang te boeken.


FOUT 3: EEN STANDAARD TRAININGSPROGRAMMA.

Zorgen de ruimtes in je club ervoor dat je deelnemers zich goed voelen en zich in het zweet werken? Een club met een mindere omgeving op het gebied van kleuren, belichting en muziek zal zich moeilijk kunnen onderscheiden van de concurrentie en zal waarschijnlijk geen plek zijn waar mensen graag naar toe komen en hun tijd willen doorbrengen.

Denk aan winkels die je hebt bezocht; alles is zorgvuldig gekozen om de best mogelijke klantervaring te bieden. Dit wordt niet alleen gedaan om de klant tijdens het bezoek iets te laten kopen, maar ook om ervoor te zorgen dat ze terug blijven komen.

Zodra je weet wat voor soort trainingsomgeving bij je doelgroep past, kun je dit plannen door je club in 360 graden te zien, van de vloer tot het plafond en met alle materialen op hun plek. Het gaat erom dat je naar je visie kijkt over wat je je leden gaat bieden, en om het creëren van een geschikte omgeving die ervoor zorgt dat je je onderscheidt van de concurrenten.

Vervolgens moet je aandacht besteden aan de layout van je club, met name de workout zones. Als je je nieuwe materialen hebt besteld en ontvangen, moet je weten waar leden deze zullen gebruiken. Hoe zal de fysieke ruimte waarin ze sporten hun plezier, motivatie en resultaten beïnvloeden?

Denk goed na over de het ontwerp en het design van de club.

Vanuit een functioneel perspectief moeten de verschillende ruimtes van een fitnessclub bijdragen aan het veilig en effectief gebruik van de materialen door de leden. Dit begint bij voldoende opslagrekken, zodat de materialen netjes kunnen worden opgeslagen en gemakkelijk te pakken zijn als ze niet worden gebruikt. Denk daarnaast aan de juiste vloer voor iedere ruimte, van iets stevigs voor in het krachthonk tot een speciale ondergrond voor sprintbanen.

Andere zaken die niet vergeten moeten worden zijn onder andere belichting, verwarming, ventilatie en airconditioning. Deze zijn mogelijk aan vervanging toe, afhankelijk van de huidige situatie en je visie voor de club: een kille, algemene ruimte met eenvoudige belichting en beperkte verwarming of airconditioning is misschien geschikt voor sommige mensen, maar anderen verwachten meer comfort als ze de fitnessclub bezoeken.

Esthetisch gezien zou de ruimte moeten bijdragen aan het verhogen van de experience. Jouw keuze op het gebied van kleur, de beeldmaterialen en motiverende slogans zullen hierin doorslaggevend zijn.

VAN IDEEËN NAAR REALITEIT.
Je ideeën voor ontwerp, opslag, zones en kleuren kunnen op papier worden uitgetekend of met een eenvoudige ontwerp tool worden geschetst om een beeld te krijgen van hoe het er allemaal uit zou kunnen zien. Denk ook aan de mensen die in de fitnessclub komen en de manier waarop ze zich door je club bewegen. Een ontwerper die gespecialiseerd is in fitnessclubs kan je ideeën vervolgens transformeren in een realistisch beeld van hoe het eruit gaat zien, inclusief een 3D beeld voor de best mogelijke visualisatie.

Het eindresultaat van al deze inspanningen is een omgeving waar mensen naartoe willen komen en tijd in willen doorbrengen. Dit is gunstig voor leden, aangezien ze betere resultaten behalen en natuurlijk ook voor je bedrijf. Een goed uitgeruste club die er ook nog eens aantrekkelijk uitziet plaatst je in een goede positie om niet langer alleen op prijs te hoeven concurreren.


FOUT 4: ONVOLDOENDE TRAININGSVAARDIGHEDEN IN HET TEAM.

Als je geen trainers hebt die leden kunnen ondersteunen en ze kunnen helpen hun fitnessdoelen te bereiken is, je club niets meer dan een verhuurbedrijf van fitnessmaterialen. Dat is simpelweg het enige wat je doet, het verhuren van je materialen aan mensen die binnenkomen, de spullen gebruiken en weer naar huis gaan.

Dat is de meest algemene relatie die een bedrijf met klanten kan hebben. Hoe kan dat een succesvol relatiemodel zijn voor een bedrijfstak die afhankelijk is van klantbehoud?

Het is duidelijk dat je trainers en instructeurs de mensen zijn die de grootste impact op de ervaring en resultaten van leden hebben of ze nu in dienst zijn of freelance. IHRSA heeft dit onderzocht en toonde aan dat 84% van de leden die zeer tevreden waren over hun club, zei dat de medewerkers van de club de belangrijkste reden was om te blijven.

Functionele materialen en losse gewichten hebben geen aan- en uitknop en werken ook niet in slechts één bewegingsrichting, zoals fitness apparaten. Medewerkers van de club, trainers en instructeurs moeten weten hoe functionele materialen het beste kunnen worden gebruikt.

Clubs kunnen op dit gebied de mist ingaan als ze materialen introduceren die veel potentie hebben om leden een effectieve en plezierige workout te bieden, maar trainers niet genoeg kennis hebben om op de meest veilige en beste manier het optimale uit deze materialen te halen.

WAT ZOUDEN JOUW LEDEN WAARSCHIJNLIJK ZEGGEN?
“Ik ga naar de fitnessclub, gebruik de materialen en ga naar huis. De medewerkers helpen me bijna nooit om de materialen op een veiligere of betere manier te gebruiken, dus ik kan er nu niet beter mee omgaan dan toen ik begon. Er zijn lessen die wel leuk zijn, maar dit zijn iedere week dezelfde lessen.”

OF: “Ik ga naar de fitnessclub en word vaak benaderd door trainers die vragen hoe het gaat en me nuttig advies geven. Ik weet nu veel meer over de materialen dan toen ik begon. Er zijn ook leuke lessen om te volgen die ook een echte uitdaging bieden. De lessen veranderen vaak, zodat het nooit saai wordt.”

Je personal trainers en instructors moeten ieder product perfect beheersen. Ze moeten bovendien bekwaam genoeg zijn om leden te helpen de materialen veilig en op de juiste manier te gebruiken.

Maar het training team moet veel meer doen dan het aanleren van de juiste techniek. Ze moeten uitstekende een-op-een en groepstrainingssessies kunnen geven en inspelen op de verschillende behoeften van individuen. Daarnaast moeten ze vol energie en enthousiasme werken en dit overdragen aan de leden. Het uiteindelijke doel is om leden de kracht te geven om resultaten te bereiken die ze nooit voor mogelijk hadden gehouden.


FOUT 5: PROGRAMMA’S DIE JE LEDEN NIET PRIKKELEN.

Een workout programma dat mensen niet triggert om resultaten te behalen, zal waarschijnlijk geen positieve impact hebben op je retentiecijfer. Als je in staat bent een programma aan te bieden dat echte resultaten biedt, zullen leden de kans krijgen elkaar (beter) te leren kennen, samen vooruitgang te boeken en uiteindelijk langer aan de club verbonden blijven.

Als je je doelgroep kent, je weet welke materialen ze willen en je kundige trainers en instructeurs hebt hebt, kun je toffe workouts aan gaan bieden om je club een boost te geven.

Deze programma’s moeten de aandacht trekken en duidelijke voordelen voor leden bieden. Zorg ervoor dat de programma’s verschillen in lengte en intensiteit om mensen te helpen vooruitgang te boeken en zichzelf te pushen. Resultaatgerichte programma’s helpen leden een idee te geven van wat ze uit de lessen kunnen halen. Zo kunnen ze betere beslissingen nemen over de sessies die bij ze passen.

‘Programming’ is een cruciaal onderdeel in het creëren van een totale fitness ervaring. Het brengt je materialen, de ruimte en de vaardigheden van je trainers samen om dynamische workouts te leveren. Snel, progressief, metabolisch, effectief: dit zijn de kenmerken waarop je je moet richten bij het samenstellen van je aanbod.

Veel leden zijn positief over groepslessen en trainen in kleine groepjes. Dit wordt bevestigd door onderzoek van retentie expert dr Paul Bedford, die aantoonde dat als leden al vroeg worden betrokken bij groepslessen,de retentie meetbaar verbetert.

Op een simpel niveau zijn mensen sociale dieren en we houden ervan om dingen in groepen te doen. Groepslessen zorgen voor een echt community gevoel.

Groepsprogramma’s zijn een betaalbare manier om toegang te krijgen tot professionele coaching. Het is bovendien ideaal voor een ‘pay-to-train’ business model, waarbij workouts beschikbaar zijn voor zowel leden als niet-leden.

Goede programmering heeft als bijkomend voordeel voor clubs dat het de basis legt voor retentie op de lange termijn. Als iemand een kettlebell programma van 10 weken heeft doorlopen, heeft deze persoon vaardigheden geleerd die hem of haar een leven lang bij zullen blijven. Dit verhoogt de kans dat deze persoon terug blijft komen vanwege de toegang tot kettlebells die de club biedt, zelfs wanneer ze niet langer kettlebell lessen willen volgen.

PROGRAMMERING STAAT NOOIT STIL
Er zijn honderden benaderingen op programmering over de hele wereld en deze kunnen mogelijk allemaal een inspiratie bieden voor je eigen keuzes. Het is belangrijk om meer te weten te komen over functionele training zodat je je concurrentie voor kunt blijven. Resultaten bieden en ontwikkeling in termen van moeilijkheid en de mate van uitdaging vormen een cruciaal onderdeel om leden betrokken te houden bij een trainingsprogramma. Op deze manier kunnen leden zich blijven ontwikkelen en dichter bij het bereiken van hun doelen komen.


FOUT 6: GEEN BUZZ CREEREN.

Als je club een heerlijke plek is om te vertoeven, laat je het dan weten aan de wereld? Veel clubs maken te weinig gebruik van de marketing tools die ze tot hun beschikking hebben. E-mail, app, social media, afbeeldingen, video’s, posters, brochures, evenementen… de marketing toolkit is er om gebruikt te worden, het liefst in combinatie met een duidelijke strategie en een plan om het allemaal samen te brengen.

Zodra de materialen, trainingsruimtes, trainers en de programmering allemaal in orde zijn, ben je klaar om het van de daken te schreeuwen. Zorg ervoor dat leden op de hoogte zijn van wat er gebeurt om de mond-tot-mondreclame te vergroten (zowel online als offline) en zo niet-leden te bereiken. Laat leden weten wat functionele training is en hoe zij er hun voordeel uit kunnen halen, indien je het als een nieuw trainingsconcept introduceert. Communiceer in het kort de programma’s die je aanbiedt en wees super duidelijk over hoe de sessies werken zodat leden kunnen beslissen of het geschikt is voor ze.

Door zoveel mogelijk leden erbij te betrekken, zul je veel mensen bereiken.

Er zijn veel voorbeelden van een uitstekende marketing van clubs waar je van kunt leren. Volg er een paar op Twitter, Facebook, YouTube, Instagram, Tumblr, etc. Let op de PR die ze genereren en meld je ook aan voor hun nieuwsbrieven.

Ga op zoek naar een mix van geweldige content en speciale aanbiedingen die de interesse van jouw doelgroep zal wekken en zich zal vertalen in positieve resultaten voor je bedrijf.

Een uitstekende manier om hiermee te beginnen is om een praatje te houden met alle mensen die in de fitnessclub werken om ervoor te zorgen dat ze weten hoe de programma’s gedraaid moeten worden en wat er met de programma’s bereikt wordt. Het maakt niet uit of ze de programma’s zelf geven, want als klanten ze vragen wat de lessen inhouden en of het bij ze zal passen, is het belangrijk dat alle teamleden op de hoogte zijn van deze sessies en deze informatie oprecht en vol vertrouwen overdragen.


FOUT 7: ALTIJD HETZELFDE DOEN, MAAND NA MAAND.

Zelfs als de ervaring die je vandaag biedt uitzonderlijk goed is, kan het voor leden die het programma al een tijdje doen, snel vervelen. Het is belangrijk om het aanbod en de resultaten van je club regelmatig te evalueren om relevant en aantrekkelijk te blijven.

Verveling is een van de belangrijkste redenen waarom mensen hun lidmaatschap opzeggen.

Denk eens aan hoe zeer je van je favoriete eten houdt. Maar je wilt deze maaltijd niet iedere dag opnieuw als ontbijt, lunch en avondeten. Je zult in dat geval snel een punt bereiken waarop je zin krijgt in iets anders.

Stilstaan is dus geen optie – en de extra druk is dat ook je concurrentie hun volgende stap al aan het plannen is.

Je kunt overwegen om een budget te maken voor de toekomstige ontwikkeling van je club en de programmering. Dit kunnen nieuwe materialen zijn, de toevoeging van een functioneel trainingsframe of opleiding van trainers/instructors. Dit geeft je de mogelijkheid om te blijven groeien en up-to-date te blijven, wat ervoor zorgt dat leden niet verveeld raken en altijd vol enthousiasme wachten met wat voor nieuwe dingen de club en de trainers komen.

DE ESCAPE BIJDRAGE.
Escape heeft een zeer goede positie in de fitness wereld om een compleet pakket aan te bieden voor exploitanten die ‘derde generatie’ clubs willen runnen, van ontwerp tot materialen tot training. We werken in een partnerschap samen met je om een totale transformatie teweeg te brengen en deze 7-stappen aanpak te volgen.

Het team van Escape zit vol passie, expertise en middelen om tijdens dit transformatieproces met jouw bedrijf samen te werken.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details