skip to Main Content

Fitness touw

Een fitness touw, ook wel een battle rope genoemd, is een dik, stevig en zwaar touw met als doel je kracht en conditie te verhogen. De ultieme high-intensity training dus! Een fitness touw is een uiterst veelzijdige trainingstool en ideaal te gebruiken voor zowel beginners als topsporters en geschikt voor zowel indoor als outdoor trainingen. Fitness touw kopen? Bekijk hier ons assortiment.

Projecten

Het draait niet alleen om de workout. Dit clubdesign concept heeft een opvallende architectuur, ultramoderne functionele fitnessapparatuur en zelfs individuele handwasstations.
Bekijk project
Indoor cycling is nu een echte experience en zorgt voor veel nieuwe leden.
Bekijk project
Met de artikelen van Escape blijf jij andere clubs en studio’s steeds een stapje voor.
Bekijk project

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

Een fitness touw in het assortiment van Studion

Ken je de Battle Rope van het gerenommeerde merk Escape Fitness al? Dit ijzersterke fitness touw van maar liefst 10 meter lang, is vervaardigd in het Verenigd Koninkrijk uit hoogwaardig, strak geweven nylon. Deze Battle Rope kan zowel indoor als outdoor gebruikt worden. Uitstekend geschikt voor het verhogen van je onderarmkracht en core kracht.

Deze fitness touwen kun je eenvoudig aan je Octagon functionele frame bevestigen. Dit geeft een enorme boost aan je hartslag en verhoogt je kracht en explositiveit. Uitermate geschikt voor bijvoorbeeld afwisselende small group trainingen.

Daarnaast kun je bij Studion terecht voor GUN-EX double trainer, de mini cobra-kit en de cobra gunning kit. Kijk voor meer informatie en alle specificaties op de website van Studion.

Trainen met fitness touwen

Met een battle rope kun je veel verschillende oefeningen doen. Hoe zwaarder het touw is, hoe zwaarder je training wordt. Ook wordt de training zwaarder als je dichter bij het ankerpunt opgesteld staat. Je kunt met een touw samengestelde oefeningen doen, bijvoorbeeld je armen en schouders trainen en tegelijkertijd squats doen. Je kunt fitness touwen ook gebruiken om een spiergroep geïsoleerd te trainen, bijvoorbeeld de borstspier. Een ding is zeker: trainen met fitness touwen is een effectieve en vermoeiende training die super goed is om je conditie snel te verhogen en je verbrandt er ook nog eens een heleboel calorieën mee.

Vaak wordt een battle rope aan het einde van een training gebruikt. We adviseren je om ook eens in het midden van een training een battle rope te gebruiken. Doe eens een intervaltraining met een battle rope van bijvoorbeeld 60 seconden en train daarna 2×60 seconden met een lichtere weerstand. Succes verzekerd!

Wil je een fitness touw kopen?

We adviseren je om je goed te laten informeren wanneer je een fitness touw gaat kopen. Wat zijn je doelstellingen en wat voor soort training wil je gaan doen? De ervaren medewerkers van Studion adviseren je graag over welk fitness touw het beste bij je jou of je club of studio past. Neem vandaag nog contact op met het Studion team en laat je adviseren.