skip to Main Content

Weerstandsband

Een weerstandsband is een elastieken band die is gemaakt van rekbaar materiaal die je kunt gebruiken om kracht, balans en flexibiliteit te trainen. Trainen hiermee is een ideale manier om individueel vanuit huis en in de sportschool een complete full-body training te doen, maar ze zijn uiteraard ook geschikt om te gebruiken tijdens groepslessen. De elastieken band kan ook worden gebruikt om te trainen bij specialisten, zoals bij een personal trainer of fysiotherapeut. Kortom: met weerstandsbanden fitness je alle kanten uit!

Filter products Showing 1 - 16 of 20 results
Merk
Geschikt voor
Prijs
Producten filteren Showing 1 - 16 of 20 results
Merk
Geschikt voor
Prijs

Meld jezelf aan voor
inspiratie, insights & meer

Wil je geïnspireerd worden door gave inrichtingen? Of heb je behoefte aan insights waarmee jij je business kunt laten groeien?
Aanmelden nieuwsbrief

Met de Studion weerstandsbanden fitness je met maximaal resultaat

Er zijn veel voordelen van trainen met de weerstandselastieken. Ze zijn dan ook niet meer weg te denken uit de fitnesswereld. Een belangrijk voordeel is dat je geen verschillende gewichten hoeft te hebben en mee te nemen, maar met een weerstandsband je schouders, rug, borst, armen, je buik maar ook je benen kan trainen. Het werkt dan ook vrij simpel, hoe harder jij aan de band trekt, des te meer weerstand jij krijgt. Maar naast dat je met de band alles kan trainen is het ook beter voor je flexibiliteit en heb je meer controle over de bewegingen die je maakt.

Voordelen weerstandsband

De voordelen van trainen met een fitness weerstandsband op een rijtje:

  • Neemt geen ruimte in beslag
  • Makkelijk mee te nemen
  • Overal te gebruiken
  • Beschikbaar in verschillende weerstandsniveaus
  • Iedere spiergroep mee te trainen
  • Meer weerstand als je dit wilt

Verschillende weerstandsbanden

Bij Studion zijn er verschillende banden te koop, met en zonder handvaten maar natuurlijk ook verschillende levels, zodat je het zo zwaar kan maken als je wil. Zo zijn er deze elastieken powerbands, deze hebben geen handvaten en zijn verkrijgbaar in 3 verschillende levels. De prijzen van de powerbands variëren van €18,75 tot €42,60 exclusief btw. Een andere variant zijn de resistance tubes, de resistance tubes hebben handvaten en ook deze zijn verkrijgbaar in 3 verschillende levels. De prijzen van deze resistance tubes variëren tussen de €16,70 en €18,75 exclusief btw. Wil je meer dan 3 levels aanbieden? De Theraband heeft 8 verschillende levels en ook nog eens 2 verschillende lengtes. Doordat er zoveel keuze is bij een weerstandsband, variëren de prijzen tussen de €16,45 en de €315,80 exclusief btw.

Train je biceps met weerstandselastieken

Voor bijna alle bicepsoefeningen heb je zware gewichten of verschillende apparaten nodig. Maar met de weerstandsband kun je deze ook gewoon trainen, zoals bijvoorbeeld met een bicep curl. Bij de bicep curl zet je je voeten uit elkaar op heupbreedte en ga je met een voet in het elastiek staan. Pak vervolgens met een hand het elastiek vast, houd je armen langs je lichaam en richt je handpalmen naar voren. Breng de hand waarmee je het elastiek vasthoudt richting je schouder en laat deze daarna weer langzaam zakken. Zorg ervoor dat je je armen langs je lichaam houdt om de oefening goed uit te voeren.

Niet meer weg te denken uit de fitness: weerstandsband!